Marion Gout-van Sinderen benoemd tot president-directeur ProRail

sinds 2006 Commandant van het Commando DienstenCentra (CDC) van het ministerie van Defensie

Marion Gout-van Sinderen wordt per 11 april 2011 benoemd tot president-directeur van ProRail. Met Marion Gout-van Sinderen krijgt ProRail een topbestuurder die ruime ervaring in publieke dienstverlening koppelt aan expertise in operationele processen.

Claudia Zuiderwijk-Jacobs, die de afgelopen maanden de functie vervulde op interim basis, zal na de inwerkperiode van Marion Gout-van Sinderen haar rol als lid van de Raad van Commissarissen per 1 mei 2011 weer op zich nemen.

ProRail staat voor de opgave in de toekomst te blijven innoveren in robuustheid van het spoor vanuit een focus op dienstverlening aan vervoerders en reizigers. Voorzitter van de Raad van Commissarissen Michiel Boersma: ‘Ik heb er alle vertrouwen in dat Marion Gout op een uitstekende wijze leiding gaat geven aan ProRail.’

Mw. drs. M.W. Gout-van Sinderen (1954) vervult sinds 2006 de functie van Commandant van het Commando DienstenCentra (CDC) van het ministerie van Defensie. Onder haar leiding is het CDC uitgegroeid tot het grootste Shared Service Center binnen de Rijksoverheid. Daarvoor werkte zij als Plaatsvervangend Secretaris-Generaal voor het ministerie van Defensie. Eerder vervulde zij functies bij de provincie Zuid-Holland, het toenmalige ministerie van Verkeer en Waterstaat en het toenmalige ministerie van Economische Zaken.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ProRail