Start bouw reizigerstunnel en dak Rotterdam Centraal

ProRail werkt met de winkel open

De contouren van het nieuwe Rotterdam Centraal worden steeds zichtbaarder. In opdracht van ProRail is deze week gestart met het uitgraven van de nieuwe reizigerstunnel onder het station. Ook wordt een begin gemaakt met het dak, welke later wordt voorzien van zonnecellen.

ProRail werkt met de winkel open. Om het treinverkeer van en naar Rotterdam door te laten gaan tijdens de grote verbouwing, zijn de werkzaamheden opgeknipt. Er zijn zes rondes van ongeveer 23 weken waarbij steeds een deel van de nieuwe OV terminal wordt gebouwd. In één ronde wordt een deel van een perron gesloopt en gerenoveerd, een gedeelte van de nieuwe reizigerstunnel onder de sporen gemaakt, en een gedeelte van het dak gebouwd.

Gedurende de werkzaamheden in deze ronde zijn spoor 1 en 3 deels niet in gebruik. ProRail zorgt voor duidelijke bewegwijzering en tijdelijke voorzieningen zoals tijdelijke perronkappen en meubilair om het verblijf op een station in verbouwing zoveel mogelijk te veraangenamen.

Bouw Rotterdam Centraal
Begin 2013 is de OV terminal klaar. Het nieuwe Rotterdam Centraal wordt een vervoersknooppunt van regionale en internationale betekenis. Door de komst van de hogesnelheidslijn en RandstadRail zal het aantal reizigers in Rotterdam Centraal verdrievoudigen tot 320.000 in 2025. In opdracht van ProRail heeft een team van architecten een nieuwe openbaar vervoer-terminal ontwikkeld, dat wordt gekenmerkt door licht, ruimte en overzichtelijkheid. De internationale uitstraling van het nieuwe station sluit goed aan bij de stedenbouwkundige ambities van deze wereldhavenstad.

Voor een impressie van de bouwwerkzaamheden www.youtube.com/watch?v=DsFtBrBWJkA

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ProRail