Provincie ZH biedt bedrijven gratis OV-reisplanner aan

Den Haag – Bedrijven in Zuid-Holland die veel bezoekers ontvangen en een on-line reisadvies willen geven naar hun bezoekadres, kunnen één jaar lang gratis een eigen OV-reisplanner op hun website krijgen. De provincie Zuid-Holland geeft circa tweeduizend bedrijven de mogelijkheid de planner REISwijzer een jaar lang kosteloos te gebruiken.

De Provincie Zuid-Holland heeft een brief gestuurd aan tweeduizend bedrijven met de vraag het REISwijzer-programma op de bedrijfssite te plaatsen. De provincie probeert zo het gebruik van het openbaar vervoer te stimuleren. Het aanbod aan de bedrijven is geldig tot 1 juni 2007. De ondernemingen werden geselecteerd op een goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer.

REISwijzer, een computerprogramma ontwikkeld door de REISinformatiegroep, is voor iedere ondernemer snel en makkelijk op de eigen website toe te passen. De objectieve reisadviezen tonen praktische, navigeerbare plattegronden van zowel vertrek- als aankomstomgeving. De reiziger ziet in één oogopslag hoe hij vanaf de dichtstbijzijnde uitstaphalte bij de organisatie kan komen. Met een uitdraai zijn de aanwijzingen onderweg mee te nemen. Foutieve en verouderde routebeschrijvingen op de eigen site behoren tot het verleden, omdat de gegevens gebaseerd zijn op de meest recente openbaar vervoerdienstregelingen.

Een demonstratie van REISwijzer is te zien op www.9292ov.nl/zuid-holland

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht provincie Zuid-Holland