Open dag archeologie Hanzelijn 10 februari 2007

zaterdag 10 februari van 10.00 uur tot 16.00 uur

Utrecht – De open dag vindt plaats nabij knooppunt Hattemerbroek. Medewerkers van Vestigia en de combinatie Archol/ADC zijn aanwezig om uit te leggen hoe de archeologische opgraving in zijn werk gaat en geven uitleg bij de vondsten. Er zijn demonstraties die laten zien hoe vuursteen in de Steentijd werd bewerkt en er kan een kijkje in de opgravingput worden genomen.

De ontvangsttent waar de vondsten worden getoond, de uitleg en demonstraties plaatsvinden staat aan de Oostersedijk nabij het knooppunt Hattemerbroek. De Oostersedijk is te bereiken via de Zuiderzeestraatweg. Vanuit de tent is de opgravingput te bereiken. Parkeren is alleen aan de rechterzijde (gezien vanaf de Zuiderzeestraatweg) van de Oostersedijk toegestaan. Bezoekers wordt aangeraden laarzen te dragen in verband met een zeer drassige bodem.

Hanzelijn
De Hanzelijn is de nieuwe spoorlijn tussen Lelystad via Dronten en Kampen naar Zwolle. Een treinreis tussen beide steden duurt slechts 30 minuten, waardoor het noorden en noordoosten van Nederland in reistijd een stuk dichter bij de Randstad komen te liggen. Daarnaast geeft de spoorlijn een positieve impuls aan regio en zorgt ervoor dat het minder druk is op de Gooilijn en Veluwelijn.

Voor meer informatie kijk op www.hanzelijn.nl

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ProRail