Werkzaamheden RandstadRail

Utrecht – Van vrijdag 14 tot en met zondag 23 april 2006 wordt op een groot aantal locaties gewerkt aan RandstadRail. Als gevolg van deze werkzaamheden rijden er geen treinen op de Hofpleinlijn en de Zoetermeer Stadslijn.

In Zoetermeer worden onder andere de beide perronoverkappingen van NS-Station De Leyens verwijderd. Verder wordt gewerkt aan de haltes Pijnacker Centrum, Pijnacker Zuid en Nootdorp in verband met de aanleg/ombouw van een aantal RandstadRailhaltes in de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Daarnaast wordt in Den Haag (emplacement Den Haag Centraal, Leidschenveen en Forepark) en Berkel en Rodenrijs gewerkt.

Vanaf september 2006 biedt RandstadRail een snelle, comfortabele manier van reizen door de Zuidvleugel van de Randstad. Reizigers in het gebied tussen Rotterdam, Den Haag en Zoetermeer kunnen dan met een hoge frequentie de steden van Den Haag en Rotterdam inrijden. In opdracht van de projectorganisatie RandstadRail van de gemeente Den Haag legt ProRail infrastructuur aan ten behoeve van deze nieuwe lightrail-verbinding.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ProRail