Congres Betuweroute maart 2007

Zeist – Europoint b.v., organisator van internationale congressen en beurzen in de railsector, is verheugd aan te kondigen dat zij in 2007 een internationaal congres en trade show op het gebied van goederenvervoer per trein organiseert.

Volgend op de ingebruikname van de Betuweroute wordt dit evenement op 6 & 7 maart 2007 gehouden in De Doelen in Rotterdam. Gezien het belang van de Betuweroute voor het goederenvervoer tussen Nederland en het Europese achterland is het initiatief ontstaan om rond de ingebruikname een evenement te organiseren. ‘Betuwe Route: Europe’s Rail Gateway for Freight‘ wordt ondersteund door de belangrijkste stakeholders op dit gebied, te weten Havenbedrijf Rotterdam, Havenbedrijf Amsterdam, ProRail, Rail Cargo Information Centre, Belangenvereniging Railgoederenvervoer, Nederland Distributieland, Deltalinqs, ORAM, Babcock & Brown TowRail, VNO-NCW, EVO, Logistieke Alliantie, Vereniging Logistiek Management en Quality Rail.

Johan Haarhuis, directeur van Europoint, legt uit: “De Betuweroute is de enige spoorlijn in Europa die alleen voor vrachtvervoer is aangelegd. Dit maakt de Betuweroute tot ‘gateway to Europe‘ voor vrachtvervoer via de havens van Rotterdam en Amsterdam. Om tot een optimale benutting van de Betuweroute te komen, is bekendheid met de mogelijkheden en publiciteit noodzakelijk.“ Haarhuis vervolgt: “Gezien het belang om de Betuweroute tot een succes te maken zijn wij van mening dat vele initiatieven ontplooid zullen worden voor de promotie van de enige aan vracht toegewijde spoorlijn van Europa en rail vrachtvervoer in het algemeen. Hieruit is ‘Betuwe Route: Europe‘s Rail Gateway for Freight‘ voortgekomen, een tweedaags congres met een trade show. Wij verwachten dat vele deelnemers uit de gehele vakwereld naar dit evenement zullen komen.“

Congres en Trade Show
Het congres ‘Betuwe Route: Europe‘s Rail Gateway for Freight‘ richt zich op de ontwikkeling van een groot Europees vervoersnetwerk, de wereldwijde goederenstromen en intermodaliteit bekeken vanuit de praktijk. Er zullen inleidingen te horen zijn over de kracht van het spoor en succesverhalen van verladers, en over de vraag of de Betuweroute een aanvulling of een concurrent is van de bestaande logistieke ketens. Het evenement biedt een uitstekend platform om internationale professionals te ontmoeten, te discussiëren over actieve ontwikkelingen op dit vakgebied en voor bedrijven om zich te profileren zowel op nationaal als internationaal vlak.

Het programma wordt door Europoint in samenwerking met Auke Douma ontwikkeld. Met tien jaar ervaring als directeur van Railforum Nederland is hij bij uitstek in staat om een uitdagend programma samen te stellen.

Locatie
‘Betuwe Route: Europe‘s Rail Gateway for Freight‘ vindt plaats in De Doelen in Rotterdam. De Doelen ligt in het hart van Rotterdam, en is makkelijk bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als met de auto.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Europoint b.v.