ARCADIS verwerft eerste spooropdracht in China

Arnhem – ARCADIS, de internationale advies- en ingenieursonderneming, heeft op 18 januari 2006 bekend gemaakt dat de onderneming, als deel van een consortium, een eerste opdracht heeft verworven voor railinfrastructuur in China. Het betreft bouwbegeleiding, inclusief toezicht en kwaliteitsbewaking voor de aanleg van de 247 kilometer lange hogesnelheidslijn tussen Wuhan en Hwadu. Het totale contractbedrag is ca EUR 16 miljoen, waarin ARCADIS een aandeel heeft van ongeveer 20%. De rol van ARCADIS is gericht op kwaliteitsbewaking tijdens de uitvoering zodat de hogesnelheidslijn voldoet aan internationale eisen.

Het project is onderdeel van de 935 kilometer lange hogesnelheidslijn tussen Wuhan (Hubei provincie) en Guangzhou (Quangdong provincie). Dit is de eerste hogesnelheidslijn in China, ontworpen om snelheden mogelijk te maken tot 350 km per uur. In de toekomst zal deze lijn Beijing, via Wuhan, Guangzhou en Shenzhen verbinden met Hong Kong. Het project dient gerealiseerd te worden in een uiterst kort tijdsbestek van 54 maanden. Binnen het consortium werkt ARCADIS samen met Chinese bedrijven en met het in Azië actieve bedrijf MAA Engineering Consultants International Ltd.

Het Chinese programma voor uitbreiding van railinfrastructuur voorziet een totaal van 24.000 km aan extra spoorlijnen waarvan 12.000 km hogesnelheidslijnen. ARCADIS is een van de ondernemingen die is geselecteerd voor werk aan railprojecten in deze markt.

De reactie van ARCADIS bestuursvoorzitter Harrie Noy op het verwerven van dit project: “Vanwege onze sterke positie en goede marktkansen hebben we railinfrastructuur gekozen als speerpunt binnen onze strategie. China is een markt waar de komende jaren fors wordt geïnvesteerd in railinfrastructuur. Het verwerven van dit contract laat zien dat onze strategie vruchten afwerpt en biedt ARCADIS goede vooruitzichten voor expansie in deze regio.”

ARCADIS is een internationale onderneming die projectmanagement, adviezen en ingenieursdiensten levert voor het verbeteren van bereikbaarheid, duurzaamheid en leefbaarheid. Infrastructuur – Milieu – Gebouwen. ARCADIS ontwikkelt, ontwerpt, implementeert, onderhoudt en exploiteert projecten. Voor bedrijven en overheden. Met 10.000 mensen en een omzet van meer dan € 1 miljard. Multinationaal aanwezig met een dicht netwerk van kantoren en kennis en ervaring van internationaal niveau. Gericht op meerwaarde voor klanten.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ARCADIS N.V.