Spoorwerkzaamheden tussen Meppel en Leeuwarden

Utrecht – In opdracht van ProRail werkt aannemer Spitzke Spoorbouw dag en nacht aan het spoor tussen Heerenveen en Grou. Het spoor is aan het einde van haar levensduur en wordt daarom vervangen. De werkzaamheden starten op zaterdag 17 september 2005 om 00:00 uur, zullen duren tot en met zaterdag 24 september 2005 08:00 uur en zijn van invloed op de treindienstregeling van NS.

De aannemer vernieuwt het ballastgrind en de dwarsliggers vanaf de overweg Jousterweg in gemeente Heerenveen tot en met de spoorbrug over het Prinses Margrietkanaal in de gemeente Boarnsterhim. Hierbij wordt groot materieel ingezet. Van maandag 3 tot en met maandag 10 oktober 2005 komt de aannemer overdag en ’s nachts terug om het werk te vervolgen. Rondom beide periodes wordt er regelmatig gewerkt in doordeweekse nachten. Door het werk in langere, aaneengesloten periodes uit te voeren wordt de overlast voor omwonenden en treinreizigers zoveel mogelijk beperkt.

Gevolgen wegverkeer
Als gevolg van de werkzaamheden wordt de overweg Feansterdijk voor alle verkeer tijdelijk afgesloten. Hierover zijn met de gemeente afspraken gemaakt. Voor actuele informatie over de afsluiting van de overweg en een eventuele omleiding wordt aangeraden de gebruikelijke gemeentelijke informatiekanalen te raadplegen.

ProRail heeft omwonenden van het spoor in Akkrum en Heerenveen inmiddels schriftelijk geïnformeerd over de geluids- en lichtoverlast en de afsluiting van de overweg.

Gevolgen treindienst
Als gevolg van de werkzaamheden moet NS gedurende deze periode haar normale dienstregeling op traject Meppel-Leeuwarden aanpassen. Sommige treinen zullen bijvoorbeeld eerder vertrekken dan gebruikelijk. Voor meer informatie wordt geadviseerd www.ns.nl te raadplegen en/of teletekstpagina 754, of te bellen naar 0900-1475 (€ 0,35 p.m.). Bij de NS-servicepunten ligt de folder ‘Gewijzigd treinverkeer’ met informatie over werkzaamheden elders in het land.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ProRail