GROVE

Nieuwe 300 tons kraan voor Wagenborg

Erik Baas (Manitowoc) overhandigt de sleutel aan machinisten Sander Vollenbroek en Erik Damhuis van Wagenborg Nedlift foto Wagenborg Nedlift

Hij draait alweer een paar maanden mee in het machinepark van Wagenborg Nedlift, deze nieuwe 300 tonner. Het gaat om een Grove GMK6300L-1 uit de stal van fabrikant Manitowoc. Omdat het zo’n machtige machine geven we Johan Bakker van Wagenborg het woord over deze nieuwe aanwinst: 

‘Onze ervaringen van de afgelopen jaren met de Grove GMK6300L waren dermate positief dat we hebben besloten om te investeren in een tweede Grove van deze capaciteitsklasse,’ aldus Johan Bakker, Manager Fleet & Maintenance bij Wagenborg.

‘Het nieuwste 300 tons model van Grove, de GMK6300L-1, beschikt zelfs over nóg betere eigenschappen dan eerdere uitvoeringen. Zo is de hijscapaciteit flink verbeterd: bij een volledige mastlengte van 80 meter zelfs meer dan 10%! Ook is dit vernieuwde model uitgerust met handige tools om sneller op en af te bouwen.’

Duurzaam

‘Bovendien beschikt deze nieuwe 6-asser over zeer zuinige en schone Stage V motoren. Dat scheelt in het brandstofverbruik en beperkt schadelijke uitstoot,’ vervolgt Johan. ‘En aan de veiligheid is ook gedacht: de GMK6300L-1 heeft een lastzicht-camera, zijzichtcamera, achteruitrij-camera en extra werkverlichting aan de zij- en achterkant van de kraan. Zo hebben onze machinisten te allen tijde goed zicht op de hijswerkzaamheden en de directe omgeving rondom de kraan en dat komt de veiligheid ten goede,’ zo besluit Johan.

Grove GMK6300L-1 © foto’s Wagenborg Nedlift

Lees ook:

Onderhoud en uitbreiding bij Delamine Delfzijl

Wagenborg: ‘sleeën’ bij spoorproject in Leverkusen

Auteur: Redactie

Nieuwe 300 tons kraan voor Wagenborg | Infrasite
GROVE

Nieuwe 300 tons kraan voor Wagenborg

Erik Baas (Manitowoc) overhandigt de sleutel aan machinisten Sander Vollenbroek en Erik Damhuis van Wagenborg Nedlift foto Wagenborg Nedlift

Hij draait alweer een paar maanden mee in het machinepark van Wagenborg Nedlift, deze nieuwe 300 tonner. Het gaat om een Grove GMK6300L-1 uit de stal van fabrikant Manitowoc. Omdat het zo’n machtige machine geven we Johan Bakker van Wagenborg het woord over deze nieuwe aanwinst: 

‘Onze ervaringen van de afgelopen jaren met de Grove GMK6300L waren dermate positief dat we hebben besloten om te investeren in een tweede Grove van deze capaciteitsklasse,’ aldus Johan Bakker, Manager Fleet & Maintenance bij Wagenborg.

‘Het nieuwste 300 tons model van Grove, de GMK6300L-1, beschikt zelfs over nóg betere eigenschappen dan eerdere uitvoeringen. Zo is de hijscapaciteit flink verbeterd: bij een volledige mastlengte van 80 meter zelfs meer dan 10%! Ook is dit vernieuwde model uitgerust met handige tools om sneller op en af te bouwen.’

Duurzaam

‘Bovendien beschikt deze nieuwe 6-asser over zeer zuinige en schone Stage V motoren. Dat scheelt in het brandstofverbruik en beperkt schadelijke uitstoot,’ vervolgt Johan. ‘En aan de veiligheid is ook gedacht: de GMK6300L-1 heeft een lastzicht-camera, zijzichtcamera, achteruitrij-camera en extra werkverlichting aan de zij- en achterkant van de kraan. Zo hebben onze machinisten te allen tijde goed zicht op de hijswerkzaamheden en de directe omgeving rondom de kraan en dat komt de veiligheid ten goede,’ zo besluit Johan.

Grove GMK6300L-1 © foto’s Wagenborg Nedlift

Lees ook:

Onderhoud en uitbreiding bij Delamine Delfzijl

Wagenborg: ‘sleeën’ bij spoorproject in Leverkusen

Auteur: Redactie