TILT 3200 TON

Uniek vijzelsysteem voor Wagenborg

Uniek boxvijzel-systeem voor Wagenborg foto Wagenborg

Wagenborg investeert voortdurend in het meest up-to-date materieel. Afgelopen zomer werd een uniek stukje vijzeltechniek afgeleverd op de vestiging in Hengelo. Het gaat om een boxvijzel-systeem voor ultrazware vijzelprojecten.

Met het nieuwe boxvijzel-systeem kunnen lasten met een gewicht tot maar liefst 3200 ton moeiteloos worden gevijzeld. De nieuwe aanwinst heeft een hoogtebereik tot 20 meter en is uitgerust met zogenaamde adjustable top-barrels: instelbare topdelen, voorzien van een cilinder. Dit zorgt ervoor dat het uitlijnen tijdens een vijzeloperatie eenvoudig is, waardoor het systeem flexibel en efficiënt inzetbaar is. De capaciteit, in combinatie met de instelbare top-barrels, maakt dit nieuwe systeem uniek in zijn soort.

Elektrisch

Het nieuwe vijzelsysteem maakt gebruik van vijzelelementen in plaats van balken. De vijzelelementen worden onderin de vijzelunits geplaatst. Medewerkers hoeven bij een vijzeloperatie dus niet op hoogte te werken, wat de veiligheid ten goede komt. Bovendien is het complete systeem computergestuurd en volledig elektrisch aangedreven, wat naadloos aansluit op de duurzaamheidsstrategie van Wagenborg en haar partners.

Kostenefficiënt

De projectafdeling van Wagenborg houdt zich veel bezig met infra-gerelateerde onderhouds- en nieuwbouwprojecten. Het nieuwe vijzelsysteem stelt Wagenborg in staat om deze uitdagende klussen veilig, snel en kostenefficiënt uit te blijven voeren.

Het boxvijzel-systeem © foto Wagenborg

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie

Uniek vijzelsysteem voor Wagenborg | Infrasite
TILT 3200 TON

Uniek vijzelsysteem voor Wagenborg

Uniek boxvijzel-systeem voor Wagenborg foto Wagenborg

Wagenborg investeert voortdurend in het meest up-to-date materieel. Afgelopen zomer werd een uniek stukje vijzeltechniek afgeleverd op de vestiging in Hengelo. Het gaat om een boxvijzel-systeem voor ultrazware vijzelprojecten.

Met het nieuwe boxvijzel-systeem kunnen lasten met een gewicht tot maar liefst 3200 ton moeiteloos worden gevijzeld. De nieuwe aanwinst heeft een hoogtebereik tot 20 meter en is uitgerust met zogenaamde adjustable top-barrels: instelbare topdelen, voorzien van een cilinder. Dit zorgt ervoor dat het uitlijnen tijdens een vijzeloperatie eenvoudig is, waardoor het systeem flexibel en efficiënt inzetbaar is. De capaciteit, in combinatie met de instelbare top-barrels, maakt dit nieuwe systeem uniek in zijn soort.

Elektrisch

Het nieuwe vijzelsysteem maakt gebruik van vijzelelementen in plaats van balken. De vijzelelementen worden onderin de vijzelunits geplaatst. Medewerkers hoeven bij een vijzeloperatie dus niet op hoogte te werken, wat de veiligheid ten goede komt. Bovendien is het complete systeem computergestuurd en volledig elektrisch aangedreven, wat naadloos aansluit op de duurzaamheidsstrategie van Wagenborg en haar partners.

Kostenefficiënt

De projectafdeling van Wagenborg houdt zich veel bezig met infra-gerelateerde onderhouds- en nieuwbouwprojecten. Het nieuwe vijzelsysteem stelt Wagenborg in staat om deze uitdagende klussen veilig, snel en kostenefficiënt uit te blijven voeren.

Het boxvijzel-systeem © foto Wagenborg

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie