Nieuwe Siemens laad-controllers voor oplaadpunten elektrische voertuigen

Siemens heeft haar aanbod uitgebreid voor leveranciers van oplaadpunten voor elektrische voertuigen. De CM-100 en CM-230 laad-controllers uit de productlijn Siplus ECC (Electrical Charging Components) zijn de centrale onderdelen binnen het normconforme ontwerp van laadpunten voor elektrische voertuigen. Ze worden toegepast in carports, garages, werkplaatsen, parkeergarages en -terreinen.

De Siplus apparaten maken opladen in modus 3 volgens IEC 61851-1 mogelijk en zijn uitgerust met een interface voor Ethernet-communicatie. Hierdoor kunnen de controllers gemakkelijk communiceren met een overkoepelend besturingsysteem, of met de andere componenten van een oplaadpunt, zoals een paneel om gebruikersgegevens in te voeren of een display dat de laadprocedure toont. De laadstroom kan, afhankelijk van de uitvoering, worden ingesteld binnen het bereik van 6 tot 80 ampère. De apparaten zijn ontworpen voor een voedingsspanning van 24 V gelijkstroom.

Laad-controllers zijn de kerncomponenten van oplaadpunten voor elektrische voertuigen. Ze zorgen voor de aansturing van de vermogenscomponent van het oplaadpunt, de beveiliging van de oplaadkabel en de communicatie met het elektrische voertuig.

De CM-100 en CM-230 laad-controllers behoren tot de nieuwe Siemens-productlijn Siplus ECC, die een eenvoudige implementatie van toepassingen voor het opladen van elektrische voertuigen mogelijk maakt. De Siplus ECC-lijn omvat ook voorgemonteerde, geteste en gebruiksklare functie-eenheden voor integratie in oplossingen op het gebied van het opladen van elektrische voertuigen. Hiermee kunnen systeemleveranciers een complete laadoplossing realiseren tegen lage kosten en deze vervolgens uitbreiden, bijvoorbeeld met een eigen meet- en afrekensysteem.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Siemens Nederland N.V.