Aanvullend onderzoek HOV Huizen – Blaricum

De provincie Noord Holland en de gemeenten Blaricum en Huizen hebben een constructief gesprek gehad over de onderzoeken van beide gemeenten naar het tracé voor het Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) vanaf het busstation Huizen naar de halte carpoolplaats in Blaricum. Deze onderzoeken worden op voorstel van de provincie Noord-Holland aangevuld met een vergelijking met de meerijdvariant over het zogenaamde Meentracé.

Onderzoek
Huizen en Blaricum hebben extern onderzoek gedaan naar de route van de busbaan. Dan gaat het vooral om de mogelijkheid tot meerijden over ’t Merk in Huizen in plaats van de beoogde vrije busbaan langs de Bovenmaatweg in Huizen en door de Meent in Blaricum. Op grond van deze onderzoeken hebben Blaricum en Huizen een gezamenlijk voorstel ingediend bij de provincie Noord-Holland. Daarin stellen zij voor om vooralsnog te kiezen voor de zogenoemde meerijdvariant over ’t Merk.

Onderzoek naar alternatief
Tijdens het gesprek heeft de provincie Noord-Holland voorgesteld om aanvullend onderzoek te doen naar de mogelijkheid voor een meerijdvariant over de Bovenmaatweg in Huizen en de Stroomzijde in Blaricum , als mogelijk alternatief voor meerijden over ’t Merk. Als ook dit onderzoek is afgerond (over enkele weken), zal over de uitkomsten daarvan een volgend overleg plaatsvinden.

Procedure
De uiteindelijke besluitvorming vindt plaats in de gemeenteraden van beide gemeenten, alsmede in Provinciale Staten van Noord-Holland.

Dit is een gezamenlijk persbericht van de provincie Noord-Holland en de gemeenten Blaricum en Huizen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Provincie Noord-Holland