Retouractie strippenkaart groot succes

Van 1 juli t/m 31 augustus 2011 konden inwoners van de Stadsregio Arnhem Nijmegen die hun strippenkaart nog niet hadden opgemaakt, korting krijgen op toeristische attracties in de regio. De actie bleek een groot succes want meer dan 6000 inwoners hebben een voucher ingeleverd die zij via de website strippenkaartgeldwaard.nl hebben gedownload.

De actie

Wie nog strippen over had, kon daarmee goedkoop naar één van de acht grootste attracties in de regio Arnhem Nijmegen. Met deze strippenkaart retouractie heeft de stadsregio twee doelen bereikt; tegemoetkomen aan mensen die betaald hadden voor de strippenkaart maar deze niet konden opmaken en een impuls geven aan het toeristisch verkeer in de regio.

Veel aandacht

Geïnteresseerden konden hiermee hun voor 50% korting krijgen op attracties als Burgers’ Zoo, Airborne Museum ‘Hartenstein’, Afrika Museum en Museum Het Valkhof. Ook konden mensen die gebruik maakten van deze actie gratis terugreizen met een Breng-bus.

Naast de ruime aandacht via huis-aan-huis bladen, radio en promotie langs de weg, werd er veelvuldig getwitterd over de actie.

OV-chipkaart

Vanaf 30 juni heeft de OV-chipkaart de strippenkaart vervangen. Daarnaast blijven er losse kaartjes te koop in de bus. De papieren abonnementen blijven voorlopig nog geldig. In de trein kunnen mensen ook met de OV-chipkaart reizen en zijn ook de papieren kaartjes geldig. Voor meer informatie kijk op www.ervaarhetov.nl.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Stadsregio Arnhem Nijmegen (KAN)