Bart van Lieshout. Foto: Ploegam

Wat infra mooi maakt: ‘Als een vis in het water in bouwteams’

Foto: Ploegam

Bart van Lieshout (43) werkt als projectleider bij Ploegam. Deze onderneming werkt voor infraprojecten veel in bouwteams en dat past uitstekend bij Van Lieshout. “Ontwerp en realisatie aan elkaar knopen vind ik het leukste om te doen”, vertelt hij in de nieuwste aflevering van de rubriek ‘Wat infra mooi maakt’.

“Mijn vader had een eenmansbedrijf in het grondverzet. Dus ik was altijd al bekend met de infrasector en zag het ook zeker zitten om daarin te gaan werken. Maar ik merkte al snel dat mijn ambitie meer lag bij het managen van projecten in de wegenbouw, omdat dit zoveel diversiteit biedt. Daarom heb ik eerst de MTS Weg- en Waterbouw gedaan en daarna de HTS Civiele Techniek. Vervolgens heb ik elf jaar gewerkt bij Janssen de Jong en nog eens zes jaar bij Heijmans, waarna ik drieënhalf jaar geleden de overstap maakte naar Ploegam.

Geen typische werkdagen

Waar ik de eerste elf jaar vooral aan de ontwerpkant werkte, ging ik daarna meer aan de realisatie van wegenbouwprojecten werken. En bij Ploegam is het soort projecten waar ik aan werk weer anders dan voorheen. Net als in mijn vorige baan ben ik hier projectleider. Typische dagen ken ik niet en de afwisseling en dynamiek in werkzaamheden maakt het juist leuk.

Het artikel gaat verder onder de foto.

Ploegam Brainport 1

Ploegam is een middelgroot bedrijf met een heel praktische werkwijze waar echt ondernemerschap van ons wordt gevraagd en dat spreekt mij gewoon heel erg aan. Het bedrijf is bovendien sterk in ontwikkeling. De wortels liggen in het grootgrondverzet en dat beeld leeft ook nog wel bij veel mensen. Maar er worden tegenwoordig complete multidisciplinaire projecten gerealiseerd en dat is mooi om te zien.

Alles komt mooi samen

We werken bij veel van onze projecten in bouwteams. En dat is een werkwijze waarbij ik me echt als een vis in het water voel. Je werkt in een bouwteam zowel aan ontwerp als realisatie. Daar komt alles wat ik in dit vakgebied heb gedaan dus mooi samen. En waar ik in mijn vorige werk vooral de wat kleinere en middelgrote projecten deed, ben ik hier bij grotere werken betrokken. Ook dat is erg leuk om te doen.

Een mooi voorbeeld is het project in Eindhoven Noord-West, met een waarde van zo’n 30 miljoen euro. Het betreft de ombouw en aanleg van een wegenstructuur, inclusief vijf kunstwerken, in het noordwesten van de stad voor een betere ontsluiting van het Brainport-gebied en de luchthaven. In dit project gebeurt wat ik het leukst vind om te doen: de twee werelden van ontwerp en realisatie aan elkaar knopen. En dit project bewijst voor mij opnieuw dat de bouwteam-methode echt de beste manier is om samen tot het beste resultaat te komen.”

Lees ook de eerdere edities van de rubriek ‘Wat infra mooi maakt’:

Wil je zelf geïnterviewd worden voor deze rubriek? Of ken je een vakman of vakvrouw die graag over het werken in de infrasector vertelt? Stuur dan een berichtje aan redactie@infrasite.nl.

Ploegam Brainport 2

Auteur: Vincent Krabbendam

Wat infra mooi maakt: ‘Als een vis in het water in bouwteams’ | Infrasite
Bart van Lieshout. Foto: Ploegam

Wat infra mooi maakt: ‘Als een vis in het water in bouwteams’

Foto: Ploegam

Bart van Lieshout (43) werkt als projectleider bij Ploegam. Deze onderneming werkt voor infraprojecten veel in bouwteams en dat past uitstekend bij Van Lieshout. “Ontwerp en realisatie aan elkaar knopen vind ik het leukste om te doen”, vertelt hij in de nieuwste aflevering van de rubriek ‘Wat infra mooi maakt’.

“Mijn vader had een eenmansbedrijf in het grondverzet. Dus ik was altijd al bekend met de infrasector en zag het ook zeker zitten om daarin te gaan werken. Maar ik merkte al snel dat mijn ambitie meer lag bij het managen van projecten in de wegenbouw, omdat dit zoveel diversiteit biedt. Daarom heb ik eerst de MTS Weg- en Waterbouw gedaan en daarna de HTS Civiele Techniek. Vervolgens heb ik elf jaar gewerkt bij Janssen de Jong en nog eens zes jaar bij Heijmans, waarna ik drieënhalf jaar geleden de overstap maakte naar Ploegam.

Geen typische werkdagen

Waar ik de eerste elf jaar vooral aan de ontwerpkant werkte, ging ik daarna meer aan de realisatie van wegenbouwprojecten werken. En bij Ploegam is het soort projecten waar ik aan werk weer anders dan voorheen. Net als in mijn vorige baan ben ik hier projectleider. Typische dagen ken ik niet en de afwisseling en dynamiek in werkzaamheden maakt het juist leuk.

Het artikel gaat verder onder de foto.

Ploegam Brainport 1

Ploegam is een middelgroot bedrijf met een heel praktische werkwijze waar echt ondernemerschap van ons wordt gevraagd en dat spreekt mij gewoon heel erg aan. Het bedrijf is bovendien sterk in ontwikkeling. De wortels liggen in het grootgrondverzet en dat beeld leeft ook nog wel bij veel mensen. Maar er worden tegenwoordig complete multidisciplinaire projecten gerealiseerd en dat is mooi om te zien.

Alles komt mooi samen

We werken bij veel van onze projecten in bouwteams. En dat is een werkwijze waarbij ik me echt als een vis in het water voel. Je werkt in een bouwteam zowel aan ontwerp als realisatie. Daar komt alles wat ik in dit vakgebied heb gedaan dus mooi samen. En waar ik in mijn vorige werk vooral de wat kleinere en middelgrote projecten deed, ben ik hier bij grotere werken betrokken. Ook dat is erg leuk om te doen.

Een mooi voorbeeld is het project in Eindhoven Noord-West, met een waarde van zo’n 30 miljoen euro. Het betreft de ombouw en aanleg van een wegenstructuur, inclusief vijf kunstwerken, in het noordwesten van de stad voor een betere ontsluiting van het Brainport-gebied en de luchthaven. In dit project gebeurt wat ik het leukst vind om te doen: de twee werelden van ontwerp en realisatie aan elkaar knopen. En dit project bewijst voor mij opnieuw dat de bouwteam-methode echt de beste manier is om samen tot het beste resultaat te komen.”

Lees ook de eerdere edities van de rubriek ‘Wat infra mooi maakt’:

Wil je zelf geïnterviewd worden voor deze rubriek? Of ken je een vakman of vakvrouw die graag over het werken in de infrasector vertelt? Stuur dan een berichtje aan redactie@infrasite.nl.

Ploegam Brainport 2

Auteur: Vincent Krabbendam