BAM

Infrabedrijf BAM Contractors verkocht aan Stadsbader Group

Foto: Yvonne Ton

BAM verkoopt werkmaatschappij BAM Contractors aan de Belgische Stadsbader Group. Het te verkopen bedrijf is gespecialiseerd in infrastructurele en industriële projecten, waaronder de Scheldetunnel bij Antwerpen en het Metro 3 Project in Brussel.

Beide bedrijven maken geen financiële details van de transactie bekend. Wel staat vast dat BAM Contractors goed is voor een jaaromzet van 190 miljoen euro en dat er bij deze werkmaatschappij ongeveer 400 mensen in dienst zijn. Vanwege de omvang van de deal moeten de mededingingsautoriteiten er nog mee instemmen. Ervan uitgaande dat dit lukt, is het de bedoeling om de overname in het tweede kwartaal van dit jaar af te ronden.

Tunnels en spoorbrug

BAM Contractors is gevestigd in Brussel en heeft een leidende positie in de Belgische bouwmarkten voor infrastructurele en industriële projecten voor publieke en private opdrachtgevers. Lopende projecten zijn onder meer de Scheldetunnel bij Antwerpen, de spoorbrug Genk en het Metro 3 Project in Brussel voor de verbindingstunnel Noordstation. Stadsbader heeft 1.200 medewerkers en dertien vestigingen in België en Frankrijk. De markt voor infrastructurele werken is één de pijlers onder het bedrijf.

Herstructureren van portfolio

Ruud Joosten, CEO Koninklijke BAM Groep: “Wij zijn verheugd dat we met Stadsbader Group een betrouwbare partner hebben gevonden voor de toekomstige ontwikkeling van BAM Contractors en de medewerkers. We herstructureren BAM’s portfolio van bedrijven om ons te concentreren op markten en projecten waar we onze bewezen concurrentiekracht kunnen benutten en kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar duurzame oplossingen in de bouwsector.” Eerder werden al de werkmaatschappijen werkmaatschappijen BAM Deutschland en BAM Galère van de hand gedaan.

Lees ook:

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is de vaste redacteur van Infrasite. Daarnaast is hij hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij online vakbladuitgeverij ProMedia.