PLAN BOOM

Utrecht: 15.000 gratis bomen voor meer biodiversiteit

Landschap Kromme Rijn foto provincie Utrecht

Plan Boom Utrecht deelt met steun van provincie Utrecht op 27 januari 2023 15.000 gratis boompjes uit. De boompjes worden ter beschikking gesteld aan boeren en grondeigenaren om hun woonomgeving groener te maken.

Deze inheemse soorten zijn landschapselementen die een belangrijke rol spelen in de uitstraling en identiteit van de Utrechtse landschappen. Het is belangrijk dat deze elementen terugkeren in het landschap want ze bevorderen de biodiversiteit, houden CO2 en water vast en vangen fijnstof op. Daarnaast gaat het landschap er levendiger en afwisselender uitzien.

Boompakketten

Tijdens de uitdeelactie worden boompakketten uitgedeeld waarmee landschapselementen aangelegd kunnen worden. Er is keuze tussen twee elementen: een houtsingel en een geriefbosje. Meer informatie over de uitdeelactie en de bomen staat op de website van PlanBoom.

Biodiversiteit

Met deze actie geeft de provincie Utrecht uitvoering aan de motie van Provinciale Staten om de provincie groener en gezonder te maken door tot medio 2025 600.000 bomen te planten. Plan Boom draagt rechtstreeks bij aan de uitvoering van het Bomen Actieplan en het Strategisch Bosbeleid en zorgt voor herstel en versterking van de biodiversiteit. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven tot en met 15 januari 2023.

Lees ook:

Onderzoek naar ecologische effecten van zonneparken

Hoe gaat het historisch erfgoed lijden onder klimaatverandering?

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie

Utrecht: 15.000 gratis bomen voor meer biodiversiteit | Infrasite
PLAN BOOM

Utrecht: 15.000 gratis bomen voor meer biodiversiteit

Landschap Kromme Rijn foto provincie Utrecht

Plan Boom Utrecht deelt met steun van provincie Utrecht op 27 januari 2023 15.000 gratis boompjes uit. De boompjes worden ter beschikking gesteld aan boeren en grondeigenaren om hun woonomgeving groener te maken.

Deze inheemse soorten zijn landschapselementen die een belangrijke rol spelen in de uitstraling en identiteit van de Utrechtse landschappen. Het is belangrijk dat deze elementen terugkeren in het landschap want ze bevorderen de biodiversiteit, houden CO2 en water vast en vangen fijnstof op. Daarnaast gaat het landschap er levendiger en afwisselender uitzien.

Boompakketten

Tijdens de uitdeelactie worden boompakketten uitgedeeld waarmee landschapselementen aangelegd kunnen worden. Er is keuze tussen twee elementen: een houtsingel en een geriefbosje. Meer informatie over de uitdeelactie en de bomen staat op de website van PlanBoom.

Biodiversiteit

Met deze actie geeft de provincie Utrecht uitvoering aan de motie van Provinciale Staten om de provincie groener en gezonder te maken door tot medio 2025 600.000 bomen te planten. Plan Boom draagt rechtstreeks bij aan de uitvoering van het Bomen Actieplan en het Strategisch Bosbeleid en zorgt voor herstel en versterking van de biodiversiteit. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven tot en met 15 januari 2023.

Lees ook:

Onderzoek naar ecologische effecten van zonneparken

Hoe gaat het historisch erfgoed lijden onder klimaatverandering?

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie