EMISSIEVRIJ

Volvo CE elektrificeert 20 tons laadschop

Opengewerkte afbeelding van de L120H CE foto Volvo CE

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) breidt het aanbod aan elektrische bouwmachines uit met een 20 tons laadschop. Het gaat om een oplossing waarbij de conventionele L120 wordt omgebouwd tot een elektrische versie.

De L120H Electric Conversion is ontwikkeld in een samenwerking tussen de Britse ombouwspecialist Parker Hannifin en Volvo’s eigen CE Engineering Solutions in Malmö.  De oplossing komt dit jaar beschikbaar voor geselecteerde klanten in Europa. Volgens Volvo biedt de elektrische variant dezelfde prestaties als de dieselversie, maar dan zonder emissies en met minder geluid.

App

De L120H EC wordt van energie voorzien door 240 kWh aan accu’s, waarmee de machine ongeveer 5 uur kan werken in gemiddelde omstandigheden, zegt Volvo CE. Met de bestaande laadoplossingen kan het accupakket in 1,5 tot 2 uur worden opgeladen van 0-100%. De machines worden af fabriek rijk uitgerust met zaken als Comfort Drive Control, Load Assist met On-Board Weighing en radar detection met het nieuweCollision Mitigation System. Ook komt een app beschikbaar waarmee op afstand de toestand van de batterijen en de laadstatus kan worden uitgelezen en de cabine kan worden voorverwarmd. Afhankelijk van de vraag uit de markt gaat Volvo CE de service aanbieden om bestaande L120H wheel loaders te elektrificeren.

Minigravers

De elektrificering van de L120H EC is een volgende stap van het Zweedse bedrijf richting een volledig aanbod aan uitstootvrije bouwmachines. Vorig jaar kondigde Volvo CE al aan dat het een aandeel had genomen in het Nederlandse Electric Special Technics BV in Ede. Dat bedrijf ontwikkelt en produceert elektrische graafmachines en minigravers. Parallel aan de eigen ontwikkeling wil Volvo CE met Limach versneld het aanbod aan emissievrije machines voor de bouw uitbreiden.

Lees ook:

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Oosterveld

Volvo CE elektrificeert 20 tons laadschop | Infrasite