Dag van de Bouw 5 juni 2010: 280 bouwlocaties open

ruim veertig projecten meer dan in 2009

Tijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 5 juni 2010 stellen de bouwbedrijven in Nederland hun meest bijzondere bouwlocaties open voor het grote publiek. Dat zijn in totaal 280 projecten, verspreid over het hele land. Doel van de Dag van de Bouw is het grote publiek te laten kennismaken met de vele aspecten van de bouw. Het evenement is een initiatief van Bouwend Nederland en de aangesloten bouwbedrijven en maakt onderdeel uit van de campagne ‘De Bouw maakt het’. De campagneslogan luidt dit jaar: ‘Kijk je ogen uit’.

Veel animo
Deze vijfde editie van de Dag van de Bouw heeft ruim veertig projecten meer dan in 2009. Toen waren er 234 bouwlocaties opengesteld en deze trokken ruim 115.000 bezoekers. De stijgende lijn zit er al jaren in, maar Bouwend Nederland is dit jaar verrast door het animo van de bedrijven. De slechte economische tijden baren de bouw flink zorgen. Bouwproductie en werkgelegenheid staan immers onder druk, maar desondanks zijn er weer meer projecten aangemeld voor deze vijfde Dag van de Bouw.

Iedereen welkom!
Het overzicht van alle projecten staat op www.dagvandebouw.nl De projecten zijn open van 10.00 tot 16.00 uur. Naast grote woningbouwprojecten zijn infraprojecten, restauratieprojecten, renovatie en onderhoudsprojecten te bewonderen. Grote gebouwen zoals ziekenhuizen, kerken en scholen openen eveneens hun deuren. Iedereen is van harte welkom om een of meerdere projecten te bezoeken. Het is een buitenkans om bij de bouw achter de schermen te kijken.

Opdrachtgevers
Bouwend Nederland werkt in het kader van de Dag van de Bouw landelijk samen met de Rijksgebouwendienst, Rijkswaterstaat, Prorail, Vakgroep restauratiebedrijven, Neprom, Nederlandse vereniging van Bouwondernemers, Projectorganisatie Noord/Zuidlijn gemeente Amsterdam, gemeente Rotterdam en Projectorganisatie Stationsgebied gemeente Utrecht. Ook veel regionale opdrachtgevers zoals provincies en gemeenten zijn erbij betrokken. Doel van de samenwerking is gezamenlijk de bouw op een positieve wijze over het voetlicht te brengen.

In Bouwend Nederland Podium 8, die op 21 mei verschijnt, vindt u een overzicht van alle projecten die op 5 juni 2010 meedoen aan de Dag van de Bouw.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Bouwend Nederland