Mourik-Vakschool---Les-en-instructie-waarbij-de-HD-spuiter-gesteund-wordt-in-de-elleboog (1) (1)
Vakschool van start

Mourik gaat mensen zonder diploma aannemen en opleiden voor de GWW

Deelnemers kunnen kiezen uit verschillende beroepen. Mourik

Mensen zonder relevante diploma’s of werkervaring kunnen zich vanaf nu inschrijven voor de Mourik Vakschool. Deelnemers worden in acht weken klaargestoomd voor een van zes verschillende beroepen, waaronder vakman in de grond-, weg- en waterbouw. Wie het bootcamp succesvol doorloopt, krijgt een contract en kan minstens zes maanden aan de slag met een leerwerktraject. 

De vakschool is een initiatief van Mourik. Het aannemersbedrijf heeft net zoals de rest van de branche te maken met het personeelstekort. Maar dat is niet de enige reden voor dit project, zegt Mourik in een persbericht. “We geloven dat iedereen, ongeacht opleiding en ervaring, de kans verdient om een succesvol carrière te ontwikkelen in de infra, techniek of industrie. We voelen ons maatschappelijk verbonden en we doen daarin dus ook graag een extra stap door trajecten in te richten voor degenen die dit nodig hebben.”

Meedoen met de vakschool

Om mee te doen moeten geïnteresseerden zich eerst inschrijven op de website van Mourik. Relevante diploma’s of werkervaring zijn niet nodig, zegt het bedrijf. Na de inschrijving kan een kandidaat worden uitgenodigd voor een bootcamp van acht weken. In die periode worden deelnemers klaargestoomd voor een van zes verschillende beroepen: vakman in de grond-, weg- en waterbouw, betonreperateur, isoleerder, pijpfitter en industrieel reiniger.

“Het bootcamp is een intensief programma”, vertelt bestuurslid Rimco de Groot. “Onder begeleiding van ervaren trainers krijgen deelnemers de ruimte om kennis te maken met de verschillende functies en tijd om te oefenen en te ontdekken welke functie bij hen past. Ook rollenspellen en outdoor- en sportsessies komen voorbij.”

Als een deelnemer het bootcamp succesvol afrondt, dan biedt Mourik een contract aan voor een leerwerktraject van zes maanden. “In die periode is er onder meer les op trainingsfaciliteiten in Rotterdam Europoort en Groot-Ammers. Elke leerling-medewerker staat onder begeleiding van een leermeester. De leerling-medewerker kiest in overleg met zijn leermeester en de vakschool of hij een volledig mbo-diploma wil halen of losse praktijkcertificaten.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.

Mourik gaat mensen zonder diploma aannemen en opleiden voor de GWW | Infrasite
Mourik-Vakschool---Les-en-instructie-waarbij-de-HD-spuiter-gesteund-wordt-in-de-elleboog (1) (1)
Vakschool van start

Mourik gaat mensen zonder diploma aannemen en opleiden voor de GWW

Deelnemers kunnen kiezen uit verschillende beroepen. Mourik

Mensen zonder relevante diploma’s of werkervaring kunnen zich vanaf nu inschrijven voor de Mourik Vakschool. Deelnemers worden in acht weken klaargestoomd voor een van zes verschillende beroepen, waaronder vakman in de grond-, weg- en waterbouw. Wie het bootcamp succesvol doorloopt, krijgt een contract en kan minstens zes maanden aan de slag met een leerwerktraject. 

De vakschool is een initiatief van Mourik. Het aannemersbedrijf heeft net zoals de rest van de branche te maken met het personeelstekort. Maar dat is niet de enige reden voor dit project, zegt Mourik in een persbericht. “We geloven dat iedereen, ongeacht opleiding en ervaring, de kans verdient om een succesvol carrière te ontwikkelen in de infra, techniek of industrie. We voelen ons maatschappelijk verbonden en we doen daarin dus ook graag een extra stap door trajecten in te richten voor degenen die dit nodig hebben.”

Meedoen met de vakschool

Om mee te doen moeten geïnteresseerden zich eerst inschrijven op de website van Mourik. Relevante diploma’s of werkervaring zijn niet nodig, zegt het bedrijf. Na de inschrijving kan een kandidaat worden uitgenodigd voor een bootcamp van acht weken. In die periode worden deelnemers klaargestoomd voor een van zes verschillende beroepen: vakman in de grond-, weg- en waterbouw, betonreperateur, isoleerder, pijpfitter en industrieel reiniger.

“Het bootcamp is een intensief programma”, vertelt bestuurslid Rimco de Groot. “Onder begeleiding van ervaren trainers krijgen deelnemers de ruimte om kennis te maken met de verschillende functies en tijd om te oefenen en te ontdekken welke functie bij hen past. Ook rollenspellen en outdoor- en sportsessies komen voorbij.”

Als een deelnemer het bootcamp succesvol afrondt, dan biedt Mourik een contract aan voor een leerwerktraject van zes maanden. “In die periode is er onder meer les op trainingsfaciliteiten in Rotterdam Europoort en Groot-Ammers. Elke leerling-medewerker staat onder begeleiding van een leermeester. De leerling-medewerker kiest in overleg met zijn leermeester en de vakschool of hij een volledig mbo-diploma wil halen of losse praktijkcertificaten.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.