Viaduct Zeeland

Infra Relatiedagen uitgesteld naar februari 2022

Foto: Yvonne Ton

De komende editie van de Infra Relatiedagen vindt niet plaats in februari 2021, maar een jaar later. Steeds meer exposanten waren vanwege de corona-ontwikkelingen bezorgd over hun deelname en die van bezoekers. Op 1, 2 en 3 februari 2022 hoopt de organisatie weer een volwaardig vakevenement te kunnen houden. De meeste exposanten hebben al toegezegd hun deelname naar die data door te schuiven.

De beursvloer telt jaarlijks zo’n 350 exposanten, die bezocht worden door circa 16.000 infraprofessionals. Dat zou in 2021 op 2, 3 en 4 februari weer moeten gebeuren. Maar er zijn tot zeker half januari strenge coronamaatregelen van kracht en de ontwikkelingen op dat gebied waren voor steeds meer exposanten reden om te twijfelen aan hun deelname. Beursorganisator Easyfairs besloot daarom in samenspraak met de standhouders tot ingrijpen.

Meedenken

“Wij merkten in de afgelopen periode dat steeds meer exposanten zich zorgen maakten over hun deelname vanwege de corona-ontwikkelingen” zegt Roos op’t Holt namens Infra Relatiedagen. “Het is onze taak om te luisteren naar de infrasector en met hen mee te denken. Om die reden hebben wij een inventarisatie gedaan onder onze huidige exposanten ten aanzien van de doorgang van Infra Relatiedagen op de huidige datum of verplaatsing naar 2022. Hieruit blijkt dat een grote meerderheid ervoor kiest om hun deelname door te schuiven naar 2022. In goed overleg is daarom besloten de beurs te verplaatsen.”

Te veel zorgen

Op’t Holt: “In de afgelopen weken veranderde de coronasituatie razendsnel. Op dit moment geldt er zelfs een verbod op beurzen en evenementen. Daar hebben wij alle begrip voor, want we moeten dit virus zo snel mogelijk onder controle krijgen. Ook verwachten wij dat de maatregelen die gericht zijn op zo min mogelijk persoonlijke contacten en reisbewegingen voorlopig nog van kracht blijven. Deze maatregelen geven te veel zorgen over de komst van bezoekers en de gezondheid van de exposanten, bezoekers en eigen medewerkers. Hierdoor veranderde ook het sentiment onder de exposanten en dat begrijpen wij als geen ander. Vandaar dat wij gezamenlijk besloten hebben de beurs naar 2022 te verplaatsen.”

Onderwerpen: ,

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is de vaste redacteur van Infrasite. Daarnaast is hij hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij online vakbladuitgeverij ProMedia.