Genomineerden Intertraffic Innovation Award bekend

De jury van de Innovation Award heeft 10 producten genomineerd voor de Intertraffic Innovation Award 2004. Belangrijkste criteria die in de beoordeling voor de Award een rol spelen zijn technologische verbetering, doordacht design en de te verwachten efficiency van het product. Tijdens de officiële opening van de beurs op 30 maart 2004, wordt na een laatste jureringsronde de uiteindelijke winnaar bekendgemaakt.

Primeurs in de schijnwerpers
Vanuit de wetenschap dat de internationale vakbeurs Intertraffic Amsterdam al vele jaren marktleider is, koos de organisatie twee jaar geleden voor de introductie van de Innovation Award. Product Manager Sebas van den Ende: ‘De Innovation Award biedt zowel de bezoeker als exposant toegevoegde waarde. Onze beurs telt iedere keer weer honderden noviteiten. De Award kun je eigenlijk zien als een soort van beloning voor de deelnemers die iedere keer weer hun wereldprimeurs op Intertraffic lanceren. Die opvallende primeurs willen we graag in de schijnwerpers zetten. De bezoeker wordt dankzij de Award meteen gewezen op de meest innovatieve producten op de beurs.’
Dat ook de Nederlandse overheid het belang van de stimulerende uitwerking van de Award inziet, blijkt uit het feit dat Rijkswaterstaat voor de tweede keer de verkiezing ondersteunt.

Variatie in inzendingen
Zoals gezegd heeft de jury de ingezonden producten beoordeeld op technologische verbetering, doordacht design en te verwachten efficiency. Daarnaast waren belangrijke criteria bij de beoordeling van de innovatieve producten en concepten de eenvoud van toepassing, de bijdrage aan een veiliger leefmilieu en hun haalbaarheid in de dagelijkse praktijk. De 10 genomineerde producten zijn:

A.2; Self-Illuminated License Plate; Erich Utsch AG; Duitsland
A.8; Activ; H.C.I.S. company; Frankrijk
A.10; Ecogop; DTV Consultants; Nederland
A.13; Roncalli; Arsenal Research; Oostenrijk
B.4; 2-D Barcode for mobile ticketing; SKIDATA AG; Oostenrijk
G.3; Heavy action trailer; SILCA Traffic Systems b.v.; Nederland
G.5; Colourbright; Prismo Ltd.; Engeland
H.1; Solar Streetname Sign; Parkmate Products BV; Nederland
I.4; SRPscan; SERNIS-Formac¡o e Soluces Tecnologicas; Portugal
I.9; VIMS (Vialis Internet Management Systems); Vialis Verkeer & Mobiliteit bv; Nederland

Vervolgprocedure jurering
De jury onderwerpt de genomineerde producten de komende weken aan een meer gedetailleerde onderzoek, waarbij een beroep gedaan wordt op de kennis van experts van universiteiten, onderzoeksinstituten en Rijkswaterstaat. Al deze bevindingen neemt de jury mee in het eindoordeel. Alle bedrijven van de genomineerde producten worden bovendien uitgenodigd om op 29 maart een korte presentatie te houden over hun product. Vervolgens bepaalt de jury welk product de Intertraffic Innovation Award 2004 wint. De bekendmaking hiervan volgt op 30 maart tijdens de officiële opening van de beurs.

Gerenommeerde vakjury
Ook dit jaar was de jury te spreken over de kwaliteit van de inzendingen. De vakjury wordt gevormd door vakmensen uit het brede vakgebied dat aansluit bij de beursformule van Intertraffic. Juryvoorzitter is de heer Prof. Dr. Ing. I.A. Hansen (Faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen – TU Delft). De overige juryleden zijn Prof. A. Broggi (Intelligent Transportation Systems Council Universiteit van Parma, Italië), de heer Ir. H. Luikens (Hoofdingenieur-Directeur Ministerie Verkeer en Waterstaat, Directoraat-Generaal Rijkswaterstaat, Adviesdienst Verkeer & Vervoer), de heer F.C.M. Wegman (Directeur SWOV) en de heer D. Crawford (redacteur ITS International, Route One Publishing Ltd., Groot-Brittannië).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht Intertraffic Amsterdam 2004