Heijmans verwerft opdracht ‘Buurtsporen Station Utrecht CS’

ProRail gunt het contract voor ‘uitbreiding perron 1 en 2 CS (Buurtsporen)’ in Utrecht aan Heijmans. Het betreft een voorgenomen gunning. De voorbereidende werkzaamheden starten per direct, het volledige werk zal in het voorjaar van 2014 zijn afgerond. Het project heeft een contractwaarde van bijna € 18 miljoen.

Heijmans krijgt de opdracht doordat het de beste aanbieding wist te maken, waarbij prijs en duurzaamheid een belangrijke rol spelen. Hierbij was het feit dat Heijmans Infra de vijfde en hoogste trede inneemt op de CO2-Prestatieladder van ProRail beslissend. Het is voor Heijmans niet de eerste keer dat het CO2-certificaat heeft geleid tot de beste EMVI-score.

Werkzaamheden

Het complexe civieltechnische en bouwkundige werk wordt uitgevoerd door Heijmans Civiel. Het past binnen de strategie van Heijmans om hoogwaardige duurzame integrale projecten te realiseren waarbij resultaat voor omzet gaat. De werkzaamheden betreffen het verplaatsen en verbreden van perrons 1 en 2 en het verleggen van sporen 1, 2 en 3 inclusief het aanpassen van de bovenleiding.

Om dit te realiseren zijn verschillende werken nodig: Het aanpassen en bouwen van de keerwandconstructie van de perrons, het vervangen van de bestaande perronkappen (inclusief nieuwe funderingen), het bouwen van een vloer (2.200 m2) boven spoor 1, 2 en 3, het bouwen van spoorplaten voor drie sporen over en langs de bestaande fietsenstalling, het bouwen van een Trogbrug en 2 voorgespannen plaatbruggen over de bestaande van Sijpesteijntunnel, het maken en onderhouden van reizigersvoorzieningen en het aanpassen van de perron- en reizigersinformatiesystemen. De werkzaamheden nemen 3 jaar in beslag en zijn in mei 2014 gereed.

Over Heijmans

Heijmans is een beursgenoteerde onderneming die de activiteiten vastgoed, woningbouw, utiliteitsbouw, installatietechniek, wegen en civiel combineert. Heijmans is actief in Nederland, België en Duitsland. Door te sturen op kwaliteitsverbetering, integrale projecten, duurzaamheid en winstgevendheid realiseren we toegevoegde waarde voor onze klanten. Heijmans realiseert projecten voor woonconsumenten, bedrijven en overheden. Met circa 8.200 medewerkers en in 2010 € 2,7 miljard omzet, bouwen we aan de ruimtelijke contouren van morgen. Voor meer informatie, kijk op www.heijmans.nl.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Heijmans NV