modulair circulair boogbrug brug bouwen

Een modulaire boogbrug als oplossing voor de renovatieopgave in Nederland

De bouwblokken worden op een houten constructie in de vorm van een boog in elkaar gezet. Robèrt Kroonen / The Green Village

Een boogbrug van hergebruikte materialen die zonder lijm of cement kan worden opgebouwd. Dat werd in februari gedemonstreerd bij The Green Village op de campus van TU Delft. De techniek van het ‘droogstapelen’ maakt het volgens de initiatiefnemers mogelijk om een brug snel en met relatief weinig uitstoot aan te leggen en ook weer af te bouwen. Het zou een deel van de oplossing kunnen zijn voor de grote brugrenovatie- en vervangingsopgave in Nederland.

U las zojuist de inleiding van het artikel. Wilt u verder lezen?

Bent u al abonnee?

Inloggen

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.

Een modulaire boogbrug als oplossing voor de renovatieopgave in Nederland | Infrasite
modulair circulair boogbrug brug bouwen

Een modulaire boogbrug als oplossing voor de renovatieopgave in Nederland

De bouwblokken worden op een houten constructie in de vorm van een boog in elkaar gezet. Robèrt Kroonen / The Green Village

Een boogbrug van hergebruikte materialen die zonder lijm of cement kan worden opgebouwd. Dat werd in februari gedemonstreerd bij The Green Village op de campus van TU Delft. De techniek van het ‘droogstapelen’ maakt het volgens de initiatiefnemers mogelijk om een brug snel en met relatief weinig uitstoot aan te leggen en ook weer af te bouwen. Het zou een deel van de oplossing kunnen zijn voor de grote brugrenovatie- en vervangingsopgave in Nederland.

U las zojuist de inleiding van het artikel. Wilt u verder lezen?

Bent u al abonnee?

Inloggen

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.