Royal Haskoning continueert gezonde groei met 17% in 2007

Jaarcijfers Royal Haskoning over 2007

Nijmegen – De omzet van Royal Haskoning groeide in 2007 met 17 procent, waarvan het overgrote deel autonoom. De omzet nam toe tot € 327 miljoen en de nettowinst steeg van € 10,4 miljoen naar € 11,1 miljoen. De brutowinst, vóór winstuitkering aan de medewerkers, bedroeg € 23,2 miljoen. De winstuitkering aan medewerkers was € 8,0 miljoen. De orderportefeuille groeide ultimo 2007 naar 6,5 maanden. De waarde van de certificaten van de medewerkers steeg met 21%.

Van de omzet komt 50% voort uit opdrachten voor de private sector. West-Europa blijft met 76% de basis voor de sterke marktpositie. De omzet in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en België groeide in 2007 met ruim 18%. Daarnaast versterkte Royal Haskoning in 2007 haar marktpositie in Nederland op het gebied van constructief ontwerpen in de utiliteitsbouw door de acquisitie van Corsmit. In het Verenigd Koninkrijk werd het huidige dienstenpakket uitgebreid met verkeersplanning en infrastructuur door de acquisitie van Denis Wilson Partnership.

Buiten Europa zagen we de omzet met bijna 20% stijgen. Vooral het Midden-Oosten en Azië laten een gezonde ontwikkeling zien. Belangrijke stappen zijn gezet in onder meer Dubai, Qatar en India om verdere groei mogelijk te maken.

Royal Haskoning

Royal Haskoning is het oudste adviesbureau in Nederland opgericht in 1881 en biedt werkgelegenheid aan 4300 medewerkers in 72 kantoren in 26 verschillende landen. Royal Haskoning is een internationaal opererend en multidisciplinair bureau. Consultants, architecten en ingenieurs adviseren op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling, infrastructuur & transport, architectuur & bouw, gebouwinstallaties, industriële installaties, projectmanagement, water & watermanagement, milieu, kust & rivieren, havens en maritieme projecten. Overheden en bedrijfsleven wereldwijd weten de organisatie onder andere te vinden vanwege de aandacht voor duurzame interactie tussen de mens en zijn omgeving.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Royal Haskoning