Dura Vermeer stopt proef met prefab heipalen vanwege scheurende muren

stadhuis amersfoort
Foto ter illustratie. Een impressie van het nieuwe stadhuis in Amersfoort. via duravermeer.nl

Een proef met prefab heipalen heeft deze week ellende veroorzaakt voor omwonenden van de bouwplaats van het nieuwe stadhuis in Amersfoort. Nadat Dura Vermeer de palen maandag de grond in sloeg kwamen er meldingen binnen van scheurende muren en gebarsten stukwerk in de huizen van omwonenden. De proef met de palen, die werden uitgeprobeerd om kosten te sparen, is daarmee voorbij. In 2012 ging het ook al mis op de weerbarstige grond van klei en zand. Wat nu? 

U las zojuist de inleiding van het artikel. Wilt u verder lezen?

Bent u al abonnee?

Inloggen

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.

Dura Vermeer stopt proef met prefab heipalen vanwege scheurende muren | Infrasite

Dura Vermeer stopt proef met prefab heipalen vanwege scheurende muren

stadhuis amersfoort
Foto ter illustratie. Een impressie van het nieuwe stadhuis in Amersfoort. via duravermeer.nl

Een proef met prefab heipalen heeft deze week ellende veroorzaakt voor omwonenden van de bouwplaats van het nieuwe stadhuis in Amersfoort. Nadat Dura Vermeer de palen maandag de grond in sloeg kwamen er meldingen binnen van scheurende muren en gebarsten stukwerk in de huizen van omwonenden. De proef met de palen, die werden uitgeprobeerd om kosten te sparen, is daarmee voorbij. In 2012 ging het ook al mis op de weerbarstige grond van klei en zand. Wat nu? 

U las zojuist de inleiding van het artikel. Wilt u verder lezen?

Bent u al abonnee?

Inloggen

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.