Bergschenhoek en KWT bundelen krachten

De Bergschenhoek Groep heeft met de aandeelhouders van KWT Holding BV overeenstemming bereikt over het samengaan van de activiteiten op het gebied van waterbeheersingsproducten. Dit samengaan wordt gerealiseerd door een overname van de aandelen in KWT Holding BV door de Bergschenhoek Groep, waarna de assemblage- en productieactiviteiten op het gebied van waterbeheersingsproducten van Bergschenhoek Civiele Techniek BV zullen worden overgebracht naar KWT’s hoofdproductielocatie in Biddinghuizen.

De gezamenlijke onderneming zal operationeel worden geleid door de heren H.A. (Bert) Boers en J.M.R. (Ron) den Hertog, op dit moment respectievelijk technisch directeur en exportmanager van de KWT Group. De projecten en producten zullen in de Europese markt en in het Midden Oosten worden gezet onder de merknaam KWT, terwijl in het Verre Oosten onder de merknaam ROwat zal worden geopereerd, door middel van een joint venture in Maleisië. Naast deze markten zijn ook andere afzetgebieden in beeld.

Beide ondernemingen zijn leidend in hun markt en vullen elkaar op alle relevante gebieden goed aan. Met het samengaan van de activiteiten ontstaat een gespecialiseerde onderneming met voldoende kennis van zaken, omvang en slagkracht om opdrachtgevers in Nederland en daarbuiten nog beter van dienst te zijn en aldus de kansen, die de komende jaren in diverse markten vooral in het buitenland worden gezien, om te zetten in verdergaande groei.

De transactie wordt geëffectueerd per 1 juli 2007.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Bergschenhoek Groep B.V