Centrale rol Oranjewoud bij complexe ombouw N261

Heerenveen – Oranjewoud gaat een centrale rol spelen bij de voorbereiding van de ombouw van de N261 Tilburg – Waalwijk. De Provincie Noord-Brabant heeft Oranjewoud gevraagd voor het opstellen van het Design, Build & Maintain contract, het verzorgen van de aanbesteding en voor de contractbeheersing.

Verdiepte liggingen, ongelijkvloerse kruisingen, geluidswallen en geluidsarm asfalt. "De complexiteit en de omvang van het project is erg groot. De eisen aan de kunstwerken betreft de vormgeving en de landschappelijke inpassing zijn erg hoog", aldus René de Boer.

Veilig en bereikbaar

Met het project wil de Provincie Noord-Brabant de file- en verkeersveiligheidproblemen oplossen op de N261. Daarnaast zorgt de grootschalige ombouw voor minder remmend en optrekkend verkeer. Hierdoor wordt de toename van geluidshinder en de verslechtering van de luchtkwaliteit verminderd.

In het DBM contract wordt ondermeer de bouw en de ombouw van de N261, het ontwerp en de bouw van de kunstwerken en het onderhoud aan de weg geregeld. Oranjewoud won de aanbesteding op basis van de Economisch Meest Voordelige Inschrijving.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Oranjewoud Beheer B.V.