wattsun
Brand story

‘Wattsun maakt aggregaten overbodig’

Het mobiele batterijsysteem kan opgestapeld worden om verschillende hoeveelheden stroom te leveren. Wattsun

Wattsun ontwikkelt en produceert een draagbaar batterijsysteem voor professionals in de bouw en infra. Het bedrijf, gevestigd in Arnhem, helpt hen bij de uitdagingen die emissievrij werken met zich meebrengt. Infrasite spreekt adviseur Xander Klein Bluemink over het systeem. [Brand story]

“Denk aan een powerbank, maar dan zo groot als een krat bier en stapelbaar als Legoblokken”, antwoordt Klein Bluemink op de vraag om het Wattsun-systeem te beschrijven. “Het werkt stil, schoon en bespaart bovendien op brandstofkosten. Omdat de batterijcapaciteit uitbreidbaar is kan het systeem aan verschillende stroombehoeften voldoen.”

Als adviseur bij Wattsun helpt Klein Bluemink bouw- en infrabedrijven om de overstap te maken naar emissievrij werken. Dat doet hij met behulp van de batterijoplossingen van Wattsun. Klein Bluemink legt uit dat het batterijsysteem opgeladen kan worden terwijl een aangesloten apparaat wordt gebruikt. “Verschillende bronnen zijn geschikt voor het laden van de stroomvoorziening, bijvoorbeeld het reguliere stroomnet of de dynamo van een bedrijfswagen.”

“Ook leveren we oplossingen om de modules op te laden met zonne-energie via zonnepanelen. Met de Wattsun Solarkit bieden we een batterijoplossing waarbij de batterij nooit meer leegraakt. Als gebruiker hoef je je geen zorgen te maken dat je stil komt te staan vanwege een lege batterij.”

Op de onderstaande foto zie je het batterijsysteem op de grond. Het artikel gaat verder onder de foto. watthub

Alternatief voor aggregaten

De oprichters van Wattsun, Koen Olieslagers en Bart Hendriks, zijn in 2016 gestart met de ontwikkeling van het systeem. In 2017 verwelkomde Wattsun zijn eerste klant en in 2018 begon het bedrijf met de productie van de eerste Wattsun-modules. Naast bouw- en infrabedrijven bedient Wattsun klanten in de groenvoorziening, evenementen, filmindustrie en broadcasting. Het is niet verwonderlijk dat deze sectoren een betrouwbare stroomvoorziening nodig hebben die niet afhankelijk is van lawaaierige en vervuilende aggregaten.

“Ons systeem vervangt aggregaten op verschillende locaties, van bouwplaatsen tot natuurgebieden en van filmsets tot evenemententerreinen’’, zegt Klein Bluemink. Hij legt uit dat de stroomoplossing niet alleen veel wordt gebruikt voor apparaten met een 230V stekker, maar ook voor het laden van losse accu’s van elektrisch gereedschap. “Daarnaast kan elke soort schaftwagen, servicebus, directiekeet of container met onze Wattsun Solarkit zelfvoorzienend gemaakt worden. Daardoor werk je onafhankelijk van het stroomnet met groene stroom. Bovendien creëer je een schone en stille werkomgeving voor zowel de gebruiker als omwonenden. Zelf stroom opwekken, opslaan en gebruiken; hoe gaaf is dat?”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie