Brug Stroobos
Oorzaak onbekend

Draaibrug Stroobos staat nog steeds open na botsing van binnenvaartschip

De draaibrug Stroobos in Friesland. Op de foto is de brug dicht, maar op het moment van schrijven staat die open terwijl de schade van de aanvaring wordt hersteld. Rijkswaterstaat

De draaibrug Stroobos in het gelijknamige Friese dorp is nog steeds afgesloten voor wegverkeer nadat een binnenvaartschip vannacht tegen de brug botste. De brug staat open terwijl Rijkswaterstaat de gevolgen van het ongeluk onderzoekt, zegt een woordvoerder op donderdagmiddag tegenover Infrasite.        

Wegverkeer dat over het Prinses Margrietkanaal heen wil moet nog even wachten. “We zijn de brug en weg aan het inspecteren”, vertelt een woordvoerder. “We kijken of de brug het nog doet en of er schade aan de buitenkant is.” Naar verwachting gaat de afsluiting een paar dagen duren.

Het schip vervoerde raapzaadolie toen het tussen twee en drie uur vannacht tegen de brug botste. Bij het incident vielen geen gewonden. De stuurhut van het schip is nog intact. De politie onderzoekt nog hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren.

Twee keer raak

De draaibrug Stroobos werd in december vorig jaar ook al afgesloten nadat een schip tegen de brug botste. Daarbij verloor het schip een deel van de stuurhut. Of er een verband is tussen het incident van vannacht en toen, durft de woordvoerder van Rijkswaterstaat niet te zeggen. “Er spelen meerdere factoren.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.

Draaibrug Stroobos staat nog steeds open na botsing van binnenvaartschip | Infrasite
Brug Stroobos
Oorzaak onbekend

Draaibrug Stroobos staat nog steeds open na botsing van binnenvaartschip

De draaibrug Stroobos in Friesland. Op de foto is de brug dicht, maar op het moment van schrijven staat die open terwijl de schade van de aanvaring wordt hersteld. Rijkswaterstaat

De draaibrug Stroobos in het gelijknamige Friese dorp is nog steeds afgesloten voor wegverkeer nadat een binnenvaartschip vannacht tegen de brug botste. De brug staat open terwijl Rijkswaterstaat de gevolgen van het ongeluk onderzoekt, zegt een woordvoerder op donderdagmiddag tegenover Infrasite.        

Wegverkeer dat over het Prinses Margrietkanaal heen wil moet nog even wachten. “We zijn de brug en weg aan het inspecteren”, vertelt een woordvoerder. “We kijken of de brug het nog doet en of er schade aan de buitenkant is.” Naar verwachting gaat de afsluiting een paar dagen duren.

Het schip vervoerde raapzaadolie toen het tussen twee en drie uur vannacht tegen de brug botste. Bij het incident vielen geen gewonden. De stuurhut van het schip is nog intact. De politie onderzoekt nog hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren.

Twee keer raak

De draaibrug Stroobos werd in december vorig jaar ook al afgesloten nadat een schip tegen de brug botste. Daarbij verloor het schip een deel van de stuurhut. Of er een verband is tussen het incident van vannacht en toen, durft de woordvoerder van Rijkswaterstaat niet te zeggen. “Er spelen meerdere factoren.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.