Gerrit Krolbrug. Foto: Rijkswaterstaat

Aangevaren brug Groningen naar werf voor onderzoek

Foto: Rijkswaterstaat

Het beweegbare deel van de aangevaren Gerrit Krolbrug wordt voor onderzoek verplaatst naar een werf. Daar moet duidelijk worden of het brugdeel nog hersteld kan worden.

In mei voer een vrachtschip tegen de Groningse brug aan, waarbij deze zwaar beschadigd raakte. De brug werd afgesloten voor zowel fietsers en voetgangers als auto’s en scheepvaart. Niet veel later werd het beweegbare deel naar de kant geschoven, zodat schepen weer doorgang hadden. Nu is het de vraag of dat beweegbare deel hersteld kan worden of vervangen moet worden. Het onderzoek dat daarvoor nodig is, kan niet op de locatie van de brug zelf plaatsvinden.

Brugdelen uit het water tillen

Rijkswaterstaat laat weten dat het onderzoek daarom zal gebeuren op de werf van Rusthoven, elders in de stad. De brugdelen in kwestie zullen in het laatste weekend van augustus en het eerste van september uit het water worden getild. De voorbereidende werkzaamheden vinden in het weekend van 16 augustus plaats. Momenteel zijn de fiets- en voetgangersbruggen wel in gebruik; dat zal tijdens de twee weekenden waarin de brugdelen niet het geval zijn. Sinds de aanvaring kan er sowieso al geen autoverkeer over de brug rijden.

Foto: Rijkswaterstaat

Lees ook:

Onderwerpen: ,

Auteur: Vincent Krabbendam

Aangevaren brug Groningen naar werf voor onderzoek | Infrasite
Gerrit Krolbrug. Foto: Rijkswaterstaat

Aangevaren brug Groningen naar werf voor onderzoek

Foto: Rijkswaterstaat

Het beweegbare deel van de aangevaren Gerrit Krolbrug wordt voor onderzoek verplaatst naar een werf. Daar moet duidelijk worden of het brugdeel nog hersteld kan worden.

In mei voer een vrachtschip tegen de Groningse brug aan, waarbij deze zwaar beschadigd raakte. De brug werd afgesloten voor zowel fietsers en voetgangers als auto’s en scheepvaart. Niet veel later werd het beweegbare deel naar de kant geschoven, zodat schepen weer doorgang hadden. Nu is het de vraag of dat beweegbare deel hersteld kan worden of vervangen moet worden. Het onderzoek dat daarvoor nodig is, kan niet op de locatie van de brug zelf plaatsvinden.

Brugdelen uit het water tillen

Rijkswaterstaat laat weten dat het onderzoek daarom zal gebeuren op de werf van Rusthoven, elders in de stad. De brugdelen in kwestie zullen in het laatste weekend van augustus en het eerste van september uit het water worden getild. De voorbereidende werkzaamheden vinden in het weekend van 16 augustus plaats. Momenteel zijn de fiets- en voetgangersbruggen wel in gebruik; dat zal tijdens de twee weekenden waarin de brugdelen niet het geval zijn. Sinds de aanvaring kan er sowieso al geen autoverkeer over de brug rijden.

Foto: Rijkswaterstaat

Lees ook:

Onderwerpen: ,

Auteur: Vincent Krabbendam