boels rental riwal overname

Bouwverhuurder Boels slaat toe met overname Riwal

De ondertekening van het contract door Boels-directeur Pierre Boels (links) en Doron Livnat, voormalig eigenaar van Riwal. Roger Dohmen

Boels Rental wil Riwal overnemen. Dat maken de organisaties maandag bekend. Het aantal hoogwerkers in het machinepark van Boels zou door de overname groeien naar meer dan 55.000. Daarnaast komen de 1.200 medewerkers van Riwal in dienst bij het Nederlandse verhuurbedrijf. Die werken in tientallen vestigingen verspreid over meerdere landen binnen en buiten Europa. 

Voordat de overname definitief wordt, moet de overname door toezichthouders worden goedgekeurd. Daar wachten de bedrijven nog op. Intussen zijn de plannen al gemaakt.

“In landen waar beiden actief zijn, gaan Boels en Riwal samenwerken”, zeggen ze in een persbericht. “De overname opent ook deuren naar nieuwe Europese markten voor Boels, zoals Spanje en Frankrijk. Verder is Riwal een wereldspeler met onder meer vestigingen in India en Qatar. Dit positioneert Boels voor internationale groei.”

Riwal staat voornamelijk bekend om het verhuur van hoogwerkers, terwijl Boels allerlei machines en materialen verhuurt voor de bouw. De combinatie van de machineparken moet ervoor zorgen dat “klanten altijd door kunnen met hun project”, zegt Pierre Boels, de directeur van het verhuurbedrijf dat is gevestigd in Sittard.

Na de overname zou Boels bijna 8.500 medewerkers in dienst hebben, verspreid over 830 filialen in 27 landen. Naar eigen zeggen wordt de vloot 3,6 miljard euro waard.

Lees ook:

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.

Bouwverhuurder Boels slaat toe met overname Riwal | Infrasite
boels rental riwal overname

Bouwverhuurder Boels slaat toe met overname Riwal

De ondertekening van het contract door Boels-directeur Pierre Boels (links) en Doron Livnat, voormalig eigenaar van Riwal. Roger Dohmen

Boels Rental wil Riwal overnemen. Dat maken de organisaties maandag bekend. Het aantal hoogwerkers in het machinepark van Boels zou door de overname groeien naar meer dan 55.000. Daarnaast komen de 1.200 medewerkers van Riwal in dienst bij het Nederlandse verhuurbedrijf. Die werken in tientallen vestigingen verspreid over meerdere landen binnen en buiten Europa. 

Voordat de overname definitief wordt, moet de overname door toezichthouders worden goedgekeurd. Daar wachten de bedrijven nog op. Intussen zijn de plannen al gemaakt.

“In landen waar beiden actief zijn, gaan Boels en Riwal samenwerken”, zeggen ze in een persbericht. “De overname opent ook deuren naar nieuwe Europese markten voor Boels, zoals Spanje en Frankrijk. Verder is Riwal een wereldspeler met onder meer vestigingen in India en Qatar. Dit positioneert Boels voor internationale groei.”

Riwal staat voornamelijk bekend om het verhuur van hoogwerkers, terwijl Boels allerlei machines en materialen verhuurt voor de bouw. De combinatie van de machineparken moet ervoor zorgen dat “klanten altijd door kunnen met hun project”, zegt Pierre Boels, de directeur van het verhuurbedrijf dat is gevestigd in Sittard.

Na de overname zou Boels bijna 8.500 medewerkers in dienst hebben, verspreid over 830 filialen in 27 landen. Naar eigen zeggen wordt de vloot 3,6 miljard euro waard.

Lees ook:

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.