woningbouw

Oproep aan Rijk: miljarden extra nodig voor meer woningen en infra

Foto ter illustratie. De aanleg van prefab woningen in Zaanstad op 27 februari. De huizen bestaan uit twee delen, een begane grond en een dak. Ze worden in een fabriek gemaakt. ANP / Hollandse Hoogte / Berlinda van Dam

Provincies, gemeenten, corporaties en ontwikkelaars gaan meer gegevens met elkaar delen om de woningbouw te versnellen. Dat is een van de maatregelen tegen de woningcrisis die twaalf verenigingen in de woningbouw donderdag presenteren in Den Haag. Ze roepen het kabinet op om de maatregelen te steunen met een jaarlijkse investering van drie tot vijf miljard euro. Dat zou niet alleen nodig zijn voor nieuwe woningen, maar ook voor de infrastructuur naar deze woningen.  

U las zojuist de inleiding van het artikel. Wilt u verder lezen?

Bent u al abonnee?

Inloggen

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.

Oproep aan Rijk: miljarden extra nodig voor meer woningen en infra | Infrasite
woningbouw

Oproep aan Rijk: miljarden extra nodig voor meer woningen en infra

Foto ter illustratie. De aanleg van prefab woningen in Zaanstad op 27 februari. De huizen bestaan uit twee delen, een begane grond en een dak. Ze worden in een fabriek gemaakt. ANP / Hollandse Hoogte / Berlinda van Dam

Provincies, gemeenten, corporaties en ontwikkelaars gaan meer gegevens met elkaar delen om de woningbouw te versnellen. Dat is een van de maatregelen tegen de woningcrisis die twaalf verenigingen in de woningbouw donderdag presenteren in Den Haag. Ze roepen het kabinet op om de maatregelen te steunen met een jaarlijkse investering van drie tot vijf miljard euro. Dat zou niet alleen nodig zijn voor nieuwe woningen, maar ook voor de infrastructuur naar deze woningen.  

U las zojuist de inleiding van het artikel. Wilt u verder lezen?

Bent u al abonnee?

Inloggen

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.