Opdracht parkeergarage fietsenstalling station Wijchen voor BAM

o537 station wijchen bam

BAM heeft de opdracht gekregen voor de bouw van de parkeergarage en fietsenstalling bij het station in Wijchen. Wethouder Rob Engels en BAM Infra directeur Leendert Klink hebben de overeenkomst voor de bouw op 9 oktober 2015 ondertekend. De parkeergarage biedt ruimte aan 220 auto’s. Voor acht elektrische auto’s komt er een oplaadpunt. Boven de parkeergarage komt een fietsenstalling voor 1.000 fietsen.

Hoe zien de plannen eruit?
De parkeergarage komt 1,5 meter dieper in de grond te liggen dan in eerdere plannen werd aangegeven. Het dak van de fietsenstalling komt straks niet uit boven het dak van het bestaande stationsgebouw. De bovenkant van de fietsenstalling bestaat helemaal uit zonnepanelen. Hiermee wekken wij 70% van de energie op die we nodig hebben voor het gebruik van de parkeergarage. In de nieuwe fietsenstalling kunnen 1.000 fietsen staan. Dat zijn ruim 600 plekken meer dan er nu aan de zuidkant zijn.

Wie gaat het maken?
Ongeveer zes maanden geleden hebben wij een design en construct aanbesteding uitgeschreven. Dit houdt in dat bouwbedrijven een eigen ontwerp en een prijs mochten aanbieden op basis van de randvoorwaarden van de gemeente. BAM heeft met haar ontwerp van de parkeergarage en fietsenstalling de aanbesteding gewonnen. De gemeente Wijchen is erg blij met dit ontwerp dat past bij de stationsomgeving.

Ondertekening contract
Wethouder Rob Engels en directeur Leendert Klink van BAM hebben vrijdagochtend 9 oktober 2015 het contract voor de bouw van de parkeergarage en fietsenstalling ondertekend. Het is op dit moment nog niet duidelijk wanneer we beginnen met de bouw van de parkeergarage. Dit is afhankelijk van de onteigeningsprocedure die nog loopt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Gemeente Wijchen