Philips toont inzet voor duurzamere toekomst op Innovation Experience 2014

Frans van Houten, CEO Koninklijke Philips, tijdens de Innovation Experience 2014 - Foto: Ivo Ketelaar

Inspirerend evenement laat bezoekers ervaren hoe Philips met persoonlijke, relevante innovaties een positieve impact heeft op het leven van mensen

Op 30 september opende Frans van Houten, Chief Executive Officer van Koninklijke Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA), de Philips Innovation Experience 2014 voor de media. Op het internationale evenement presenteert Philips oplossingen die mensen helpen om gezonder te leven, innovaties die zorg in hoge mate persoonlijk maken en doen toespitsen op de specifieke situatie van mensen en gelijkertijd die zorg breed toegankelijk maken voor iedereen die zorg nodig heeft. Ook laat Philips manieren zien waarop innovatieve verlichtingsoplossingen steden veiliger en duurzamer kunnen maken.

‘Innovatie heeft altijd centraal gestaan bij Philips en dat zal altijd zo blijven. De Innovation Experience benadrukt hoe we de grenzen verleggen om het leven van mensen te verbeteren met geweldige producten en diensten,’ zegt Philips CEO Frans van Houten. ‘Philips heeft recent aangekondigd dat het twee bedrijven met een marktleiderschapspositie gaat opzetten: het ene, HealthTech, met de focus op de groeimogelijkheden in technologieën voor gezondheidszorg en het andere, Lighting, gericht op groei in verlichtingsoplossingen. Deze verandering stelt ons in staat ons nog sterker te richten op onze innovatiekracht in twee opwindende en groeiende markten. Innovatie en het Philips-merk zullen de kern vormen van de twee nieuwe bedrijven.’

De toekomst van de gezondheidszorg scheppen

Dankzij de vooruitgang in beeldvormings- en bewakingstechnologie, in combinatie met de snelle ontwikkelingen op het terrein van digitale zorgdata en cloud-oplossingen, loopt Philips voorop in de transformatie van de gezondheidszorgsector en levert het sterk geïntegreerde, gepersonaliseerde zorg met betere uitkomsten tegen lagere kosten.

Gezond leven mogelijk maken

Wereldwijd, en in het bijzonder in de groeiende middenklasse, worden mensen zich meer en meer bewust van hun persoonlijke gezondheid en welzijn. En weten ze beter hoe ze positieve keuzes kunnen maken voor een gezondere leefstijl. Philips ondersteunt en katalyseert deze ontwikkelingen door met zijn innovaties mensen de mogelijkheden te geven om gezonder te leven. Op de Philips Innovation Experience 2014 laat Philips op verkennende wijze zien hoe technologie onze woningen gezonder kan maken en kan afstemmen op onze leefstijl, hoe cloud-gebaseerde oplossingen zorg kunnen bieden in het hele gezondheidsspectrum en de patiënt vanuit het ziekenhuis met thuis kunnen verbinden. Ook wordt getoond hoe individueel toegesneden, digitale oplossingen mensen kunnen helpen te leven met handicaps of chronische ziekten en hoe zij om kunnen gaan met hun aandoening vanuit de prettige omgeving van hun eigen huis.

Verlichte steden

De wereld heeft meer licht nodig, licht dat efficiënter met energie omgaat en digitaal licht. Philips brengt als wereldleider in de verlichtingsbranche licht verder dan pure verlichting. Door ledverlichting aan te sluiten op sensoren, stuurelementen, netwerken, apparaten en apps, zorgt Philips ervoor dat zijn klanten unieke nieuwe verlichtingservaringen kunnen oproepen en waarbij zij ook zakelijk en financieel de beste resultaten behalen, terwijl ze tot 80% op energie besparen. Philips neemt verlichting mee naar een volledig digitale wereld, waarin het mensen, plaatsen en apparaten met elkaar verbindt – en tegelijkertijd veilige en duurzame woningen en openbare ruimten creëert.

Ga voor meer informatie over de op Philips Innovation Experience 2014 gepresenteerde innovaties naar: www.innovationexperience.philips.com .

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Philips Lighting