blankenburgverbinding-maasdeltatunnel

‘Kwart minder infraprojecten worden dit jaar opgeleverd’

Foto ter illustratie. Werkzaamheden voor de aanleg van de Maasdeltatunnel. De tunnel maakt deel uit van de Blankenburgverbinding, een project dat volgens Rijkswaterstaat in 2024 opgeleverd moet gaan worden. ANP / Hollandse Hoogte / Hans van Rhoon

Bijna een kwart minder infraprojecten staan dit jaar op de planning om opgeleverd te worden. Dat meldt het vakblad Cobouw op basis van gegevens van ‘Bouwberichten’, een platform met een database over de bouw. 

Vorig jaar ging het nog om 2.380 infraprojecten, dit jaar zullen het er naar verwachting iets meer zijn dan 1.800. Net zoals vorig jaar vallen de meeste van die projecten onder de categorie wegenbouw (1.100). Grond is de op een na grootste categorie met 670 projecten, gevolgd door de waterbouw met 190 projecten, zo schrijft het vakblad.

Onder infraprojecten verstaat het vakblad niet alleen grond, weg en water, maar ook energie. Zo zou Zeeland de provincie zijn met de grootste infraprojecten vanwege de bouwplannen voor twee kerncentrales in Borssele. De ‘grootste’ infraprojecten betekenen in dit geval de infraprojecten met de hoogste geschatte waarde.

Lees ook:

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.

‘Kwart minder infraprojecten worden dit jaar opgeleverd’ | Infrasite
blankenburgverbinding-maasdeltatunnel

‘Kwart minder infraprojecten worden dit jaar opgeleverd’

Foto ter illustratie. Werkzaamheden voor de aanleg van de Maasdeltatunnel. De tunnel maakt deel uit van de Blankenburgverbinding, een project dat volgens Rijkswaterstaat in 2024 opgeleverd moet gaan worden. ANP / Hollandse Hoogte / Hans van Rhoon

Bijna een kwart minder infraprojecten staan dit jaar op de planning om opgeleverd te worden. Dat meldt het vakblad Cobouw op basis van gegevens van ‘Bouwberichten’, een platform met een database over de bouw. 

Vorig jaar ging het nog om 2.380 infraprojecten, dit jaar zullen het er naar verwachting iets meer zijn dan 1.800. Net zoals vorig jaar vallen de meeste van die projecten onder de categorie wegenbouw (1.100). Grond is de op een na grootste categorie met 670 projecten, gevolgd door de waterbouw met 190 projecten, zo schrijft het vakblad.

Onder infraprojecten verstaat het vakblad niet alleen grond, weg en water, maar ook energie. Zo zou Zeeland de provincie zijn met de grootste infraprojecten vanwege de bouwplannen voor twee kerncentrales in Borssele. De ‘grootste’ infraprojecten betekenen in dit geval de infraprojecten met de hoogste geschatte waarde.

Lees ook:

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.