haringvlietbrug (2)
Veiligheidscontroles

Haringvlietbrug gaat dit weekend dicht voor tests en asfaltering

Een dronefoto van de Haringvlietbrug in begin augustus, een paar dagen voor de heropening na bijna twee maanden aan werkzaamheden. ANP / Jeffrey Groeneweg

De Haringvlietbrug in de A29 is vanaf vrijdagavond tot en met maandagochtend in beide richtingen dicht. Tijdens de afsluiting wordt de snelheid waarmee brug opent en sluit gecontroleerd. Verder zullen aannemers asfalt aanbrengen en veiligheidsfuncties testen, waaronder de noodstop van de brugklep. 

De afsluiting loopt vanaf de op- en afrit Oud-Beijerland tot aan het knooppunt Hellegatsplein. Het is een van de meer dan tien afsluitingen die deze maand plaatsvinden bij de Haringvlietbrug. Infrasite schreef eerder een artikel met een overzicht van alle werkzaamheden in september.

“De afsluitingen zijn noodzakelijk”, zegt Rijkswaterstaat in een online update. “In september testen we in meerdere nachten of de nieuwe technische systemen werken, zodat de brug veilig kan worden bediend voor weg- en scheepvaartverkeer. Na de tests kan de brug worden gecertificeerd en in het najaar van 2023 open voor de hoge scheepvaart.”

Verder staan de afsluitingen in het teken van asfalteringswerkzaamheden, reparaties van het beton en de geleiderail. “Door dat te combineren hoeven we de weg op een later moment niet nogmaals af te sluiten.”

Nieuwe Haringvlietbrug

Een groot deel van de brug werd deze zomer vervangen. Hoofdaannemers Mobilis en Croonwolter&dros sleepten de opdracht vorig jaar binnen voor een aanneemsom van 37 miljoen euro. Infrasite schreef meerdere updates over de werkzaamheden tijdens de afsluiting van de brug tussen juni en augustus. De samenvatting vind je in dit artikel (klik).

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.

Haringvlietbrug gaat dit weekend dicht voor tests en asfaltering | Infrasite
haringvlietbrug (2)
Veiligheidscontroles

Haringvlietbrug gaat dit weekend dicht voor tests en asfaltering

Een dronefoto van de Haringvlietbrug in begin augustus, een paar dagen voor de heropening na bijna twee maanden aan werkzaamheden. ANP / Jeffrey Groeneweg

De Haringvlietbrug in de A29 is vanaf vrijdagavond tot en met maandagochtend in beide richtingen dicht. Tijdens de afsluiting wordt de snelheid waarmee brug opent en sluit gecontroleerd. Verder zullen aannemers asfalt aanbrengen en veiligheidsfuncties testen, waaronder de noodstop van de brugklep. 

De afsluiting loopt vanaf de op- en afrit Oud-Beijerland tot aan het knooppunt Hellegatsplein. Het is een van de meer dan tien afsluitingen die deze maand plaatsvinden bij de Haringvlietbrug. Infrasite schreef eerder een artikel met een overzicht van alle werkzaamheden in september.

“De afsluitingen zijn noodzakelijk”, zegt Rijkswaterstaat in een online update. “In september testen we in meerdere nachten of de nieuwe technische systemen werken, zodat de brug veilig kan worden bediend voor weg- en scheepvaartverkeer. Na de tests kan de brug worden gecertificeerd en in het najaar van 2023 open voor de hoge scheepvaart.”

Verder staan de afsluitingen in het teken van asfalteringswerkzaamheden, reparaties van het beton en de geleiderail. “Door dat te combineren hoeven we de weg op een later moment niet nogmaals af te sluiten.”

Nieuwe Haringvlietbrug

Een groot deel van de brug werd deze zomer vervangen. Hoofdaannemers Mobilis en Croonwolter&dros sleepten de opdracht vorig jaar binnen voor een aanneemsom van 37 miljoen euro. Infrasite schreef meerdere updates over de werkzaamheden tijdens de afsluiting van de brug tussen juni en augustus. De samenvatting vind je in dit artikel (klik).

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.