vlaketunnel
Technische installaties

Vlaketunnel en Dampoortaquaduct gaan dicht voor onderhoud

De Vlaketunnel in de A58 in Zeeland (november 2013). ANP / Peter Hilz

Rijkswaterstaat gooit de Vlaketunnel en het Dampoortaquaduct dit najaar enkele dagen dicht voor de vervanging van technische installaties. De beheerder verwacht “ernstige verkeershinder” als gevolg van de afsluitingen. Aannemer Vialis voert het werk uit. 

Het gaat bij beide kunstwerken om de camerabewaking, omroepinstallaties, intercom en een deel van de besturingssystemen. “De installaties hebben het einde van hun technische levensduur bereikt. Ze zijn belangrijk voor de veiligheid en moeten worden vervangen”, zegt Rijkswaterstaat deze week in een online nieuwsbericht.

De Vlaketunnel in de A58 is vanaf dinsdagavond 31 oktober tot maandagochtend 6 november dicht in beide richtingen. Het Dampoortaquaduct in de N57 volgt vanaf woensdagavond 8 november tot maandagochtend 13 november.

Voorafgaand aan het werk worden er meerdere omleidingsroutes ingericht. Rijkswaterstaat waarschuwt voor ernstige verkeershinder. “De extra reistijd kan oplopen tot meer dan een uur. Om de hinder zoveel mogelijk te beperken, voeren we het werk in een zo kort mogelijke periode uit.”

Vlaketunnel

De Vlaketunnel kwam in 2010 in het nieuws nadat bleek dat het wegdek bij de oostelijke toerit centimeters omhoog was gekomen. Een deel van de trekankers die de tunnel op zijn plaats hielden was gebroken. Hetzelfde probleem kwam dit jaar nog aan het licht bij de Prinses Margriettunnel in Friesland, waar op dit moment trekankers worden vervangen omdat het wegdek eerder omhoog kwam.

Uit het archief: werkzaamheden in de Vlaketunnel nadat in 2010 bleek dat het wegdek omhoog was gekomen. © Beeldarchief Rijkswaterstaat

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.

Vlaketunnel en Dampoortaquaduct gaan dicht voor onderhoud | Infrasite
vlaketunnel
Technische installaties

Vlaketunnel en Dampoortaquaduct gaan dicht voor onderhoud

De Vlaketunnel in de A58 in Zeeland (november 2013). ANP / Peter Hilz

Rijkswaterstaat gooit de Vlaketunnel en het Dampoortaquaduct dit najaar enkele dagen dicht voor de vervanging van technische installaties. De beheerder verwacht “ernstige verkeershinder” als gevolg van de afsluitingen. Aannemer Vialis voert het werk uit. 

Het gaat bij beide kunstwerken om de camerabewaking, omroepinstallaties, intercom en een deel van de besturingssystemen. “De installaties hebben het einde van hun technische levensduur bereikt. Ze zijn belangrijk voor de veiligheid en moeten worden vervangen”, zegt Rijkswaterstaat deze week in een online nieuwsbericht.

De Vlaketunnel in de A58 is vanaf dinsdagavond 31 oktober tot maandagochtend 6 november dicht in beide richtingen. Het Dampoortaquaduct in de N57 volgt vanaf woensdagavond 8 november tot maandagochtend 13 november.

Voorafgaand aan het werk worden er meerdere omleidingsroutes ingericht. Rijkswaterstaat waarschuwt voor ernstige verkeershinder. “De extra reistijd kan oplopen tot meer dan een uur. Om de hinder zoveel mogelijk te beperken, voeren we het werk in een zo kort mogelijke periode uit.”

Vlaketunnel

De Vlaketunnel kwam in 2010 in het nieuws nadat bleek dat het wegdek bij de oostelijke toerit centimeters omhoog was gekomen. Een deel van de trekankers die de tunnel op zijn plaats hielden was gebroken. Hetzelfde probleem kwam dit jaar nog aan het licht bij de Prinses Margriettunnel in Friesland, waar op dit moment trekankers worden vervangen omdat het wegdek eerder omhoog kwam.

Uit het archief: werkzaamheden in de Vlaketunnel nadat in 2010 bleek dat het wegdek omhoog was gekomen. © Beeldarchief Rijkswaterstaat

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.