Asfalt

Alkmaar wil 7,5 miljoen euro voor N-weg besteden aan haven

Foto: ProMedia / Vincent Krabbendam

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland zijn van plan om 7,5 miljoen euro die eigenlijk bestemd was voor het verbeteren van de N508 bij Alkmaar, te besteden aan een haven bij een bedrijventerrein. Onderliggend idee is dat zo vervoer over het water als duurzamer alternatief voor transport over de weg beschikbaar komt.

Het verzoek om het geld anders te besteden komt van de gemeente Alkmaar. Sinds 2009 heeft de provincie zo’n 60 miljoen euro besteed aan het verbeteren van de bereikbaarheid van de stad. Dat gebeurde onder meer met investeringen in een fietstunnel en de aansluitingen van wegen op elkaar. Veel van die projecten zijn uitgevoerd of worden voorbereid. En voor de N508 liggen er dus ook plannen om de weg te verbeteren, en daarmee de doorstroming.

1,5 miljoen over voor N508

Voor die werkzaamheden is een bedrag gereserveerd, maar de gemeente Alkmaar heeft nu dus verzocht om dat voor een deel anders te besteden. Door 7,5 miljoen euro te besteden aan een haven bij bedrijventerrein Boekelermeer, wordt vervoer over water aantrekkelijker dan over de weg. Dat moet weer leiden tot een betere doorstroming op de A9, met minder files en CO2-uitstoot tot gevolg. Voor het verbeteren van de N508 blijft nog een bedrag van 1,5 miljoen euro over. Provinciale Staten moeten nog een besluit nemen over het voorstel van Gedeputeerde Staten om de 7,5 miljoen niet aan een weg maar aan een haven te besteden.

Lees ook:

Onderwerpen: ,

Auteur: Vincent Krabbendam

Alkmaar wil 7,5 miljoen euro voor N-weg besteden aan haven | Infrasite
Asfalt

Alkmaar wil 7,5 miljoen euro voor N-weg besteden aan haven

Foto: ProMedia / Vincent Krabbendam

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland zijn van plan om 7,5 miljoen euro die eigenlijk bestemd was voor het verbeteren van de N508 bij Alkmaar, te besteden aan een haven bij een bedrijventerrein. Onderliggend idee is dat zo vervoer over het water als duurzamer alternatief voor transport over de weg beschikbaar komt.

Het verzoek om het geld anders te besteden komt van de gemeente Alkmaar. Sinds 2009 heeft de provincie zo’n 60 miljoen euro besteed aan het verbeteren van de bereikbaarheid van de stad. Dat gebeurde onder meer met investeringen in een fietstunnel en de aansluitingen van wegen op elkaar. Veel van die projecten zijn uitgevoerd of worden voorbereid. En voor de N508 liggen er dus ook plannen om de weg te verbeteren, en daarmee de doorstroming.

1,5 miljoen over voor N508

Voor die werkzaamheden is een bedrag gereserveerd, maar de gemeente Alkmaar heeft nu dus verzocht om dat voor een deel anders te besteden. Door 7,5 miljoen euro te besteden aan een haven bij bedrijventerrein Boekelermeer, wordt vervoer over water aantrekkelijker dan over de weg. Dat moet weer leiden tot een betere doorstroming op de A9, met minder files en CO2-uitstoot tot gevolg. Voor het verbeteren van de N508 blijft nog een bedrag van 1,5 miljoen euro over. Provinciale Staten moeten nog een besluit nemen over het voorstel van Gedeputeerde Staten om de 7,5 miljoen niet aan een weg maar aan een haven te besteden.

Lees ook:

Onderwerpen: ,

Auteur: Vincent Krabbendam