Onderdoorgang N348. Foto: BAM Infra

Onderdoorgang N348 open voor verkeer

Foto: BAM Infra

De nieuwe onderdoorgang van de N348 bij de Dalmsholterdijk in Dalmsholte is recent opengegaan voor het verkeer. Verbetering van de veiligheid was in dit project het belangrijkste uitgangspunt.

De opdracht van de provincie Overijssel is uitgevoerd door BAM Infra. “De onderdoorgang van de N348 draagt bij aan een betere verkeersveiligheid op dit drukke punt”, legt het bedrijf uit. Maar de nieuwe situatie draagt ook bij aan een betere doorstroming van het verkeer. En dat geldt voor zowel het doorgaand verkeer op de hoofdrijbaan van de N348 als voor het lokale verkeer dat wil oversteken.

Technische uitdaging

“Om te zorgen voor groene taluds hebben we diep onder de grond een grote folieconstructie aangebracht”, licht BAM het project toe. “Dit was in de beperkte beschikbare ruimte een technische uitdaging, waardoor een goede voorbereiding noodzakelijk was. Samen met alle partijen is dit technisch hoogstandje gelukt.”

Er is ook gekeken naar het ontwerp van de onderdoorgang. Dit past in het open agrarische landschap van Dalmsholte. Zo levert de onderdoorgang ook een bijdrage aan de kwaliteit van deze landelijke omgeving.

Onderdoorgang N348. Foto: BAM Infra

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Vincent Krabbendam

Onderdoorgang N348 open voor verkeer | Infrasite
Onderdoorgang N348. Foto: BAM Infra

Onderdoorgang N348 open voor verkeer

Foto: BAM Infra

De nieuwe onderdoorgang van de N348 bij de Dalmsholterdijk in Dalmsholte is recent opengegaan voor het verkeer. Verbetering van de veiligheid was in dit project het belangrijkste uitgangspunt.

De opdracht van de provincie Overijssel is uitgevoerd door BAM Infra. “De onderdoorgang van de N348 draagt bij aan een betere verkeersveiligheid op dit drukke punt”, legt het bedrijf uit. Maar de nieuwe situatie draagt ook bij aan een betere doorstroming van het verkeer. En dat geldt voor zowel het doorgaand verkeer op de hoofdrijbaan van de N348 als voor het lokale verkeer dat wil oversteken.

Technische uitdaging

“Om te zorgen voor groene taluds hebben we diep onder de grond een grote folieconstructie aangebracht”, licht BAM het project toe. “Dit was in de beperkte beschikbare ruimte een technische uitdaging, waardoor een goede voorbereiding noodzakelijk was. Samen met alle partijen is dit technisch hoogstandje gelukt.”

Er is ook gekeken naar het ontwerp van de onderdoorgang. Dit past in het open agrarische landschap van Dalmsholte. Zo levert de onderdoorgang ook een bijdrage aan de kwaliteit van deze landelijke omgeving.

Onderdoorgang N348. Foto: BAM Infra

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Vincent Krabbendam