Start inspraak Verlegging N825 Nettelhorsterweg

Foto: Ivo Ketelaar

Van 13 juni tot en met 24 juli 2019 kan iedereen het ontwerp-inpassingsplan Verlegging N825 bekijken en een officiële reactie geven. Dit inpassingsplan regelt het verleggen van de kruising van de N825 met de N346 en het aanpassen van de N825 tussen de N346 en km. 2.0. Door de N825 te verbreden past deze bij en voldoet aan de landelijke richtlijnen.

In dit plan is onder andere te zien hoe de nieuwe kruising in noordoostelijke richting er uit gaat zien en het nieuwe tracé van de N825. We verleggen de N825 zodat die breder en dus veiliger wordt. Dit inpassingsplan loopt vooruit op het reguliere groot onderhoud van de N825. Dat staat gepland voor 2020.

Nettelhorst

Uitgangspunt bij het verplaatsen van de kruising is het behoud van het oorspronkelijke karakter van landgoed Nettelhorst. De oorspronkelijke bomenlaan blijft behouden door een nieuw tracé aan te leggen aan de oostzijde van de bomenlaan. Om ruimte te krijgen voor het verbreden van de weg willen we 113 jonge zomereiken aan de zuidkant kappen. Naast verkeersveiligheid zijn we ook van plan om de oorspronkelijke historische structuur van het landgoed te herstellen. Ook willen we 263 nieuwe bomen planten om het landschap te versterken.

Inloopbijeenkomst

Donderdag 20 juni 2019 is er tussen 19.00 en 20.30 uur een inloopbijeenkomst in de Melktap aan de Nettelhorsterweg 21 in Geesteren. Hier ziet u het ontwerp-inpassingsplan voor het kruispunt en de weg tot km 2.0 en kunt u vragen stellen. De bijeenkomst heeft een informeel karakter, er is geen algemeen gedeelte. Aanmelden is niet nodig. Meer informatie over het ontwerp-inpassingsplan vindt u vanaf donderdag 13 juni 2019 via onze website (www.gelderland.nl/N825).

Provinciale Staten nemen het besluit

We beantwoorden alle reacties en bundelen die in een reactienota. Een reactie kan ertoe leiden dat we nog iets in het ontwerp-inpassingsplan aanvullen, duidelijker maken of aanpassen. Daarna stellen we een definitief inpassingsplan op. Een inpassingsplan is te vergelijken met een bestemmingsplan. Het inpassingsplan legt de juridische basis voor het verleggen en aanpassen van het kruispunt van de N825 met de Goorseweg. Provinciale Staten besluiten hierover. We verwachten dat dit in het najaar van 2019 gebeurt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Provincie Gelderland