24 mei 2014: Kom naar de negende Dag van de Bouw

Zaterdag 24 mei stellen bij Bouwend Nederland aangesloten bouw- en infrabedrijven voor de negende keer hun mooiste en meest bijzondere projecten en bouwlocaties open voor een kijkje achter de schermen. Normaliter is de toegang verboden, maar zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur zijn ongeveer 175 bouwplaatsen door het hele land te bezoeken. De toegang is gratis en er valt een hoop te beleven voor jong en oud.

Dit jaar zal het officiële startschot voor de Dag van de Bouw door minister-president Mark Rutte en Maxime Verhagen (voorzitter Bouwend Nederland) worden gegeven. Dit gebeurt op de bouwplaats van de zorgappartementen SVRZ aan het Noordbolwerk (nabij nr. 35) in Middelburg. Hier realiseert bouwbedrijf Fraanje, in samenwerking met Wolter & Dros en Fierloos Architecten, een nieuwbouwproject van 42 zorgappartementen.

Van Friesland tot Limburg

De Dag van de Bouw is een initiatief van Bouwend Nederland. Wegen, tunnels, ziekenhuizen, scholen, stations, maar ook winkelcentra, kantoorgebouwen en speciale woonprojecten worden opengesteld. Zo kunt u een kijkje nemen bij de ondertunneling van de A2 bij Maastricht en bij de restauratie van de kerk in Klein Wetsinge. Of kom langs bij nieuwbouw van het Noorderparkbad in Amsterdam, de Markthal in Rotterdam of de Topsporthal in Doetinchem. Maar ook bij de aanleg van de Sluiskiltunnel bij Terneuzen, de renovatie van café Onder de Toren in Oud Gastel de verbouw van het Stationsgebied in Utrecht en de nieuwbouw van het aquaduct in de N31 bij Leeuwarden kunt u kijken op een locatie waar u normaliter niet mag komen

Kijk voor meer informatie of andere opengestelde locaties op www.dagvandebouw.nl.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Bouwend Nederland