Royal HaskoningDHV en BAM werken samen aan infra-installaties

Royal HaskoningDHV en BAM Infratechniek Mobiliteit gaan samen optrekken bij de inschrijving voor tenders en uitvoering van infrastructuurprojecten. De combinatie richt zich met name op installaties voor onder andere tunnels en sluizen. Samen hebben Royal HaskoningDHV en BAM een unieke positie op het gebied van complexe systemen en het ontwerp en integratie van die systemen.

De nauwe samenwerking vloeit voort uit de gezamenlijke aanpak bij de inschrijving voor de renovatie van de Leopold II-tunnel in Brussel. De daar opgedane ervaring is zo goed bevallen dat besloten is tot een structurele samenwerking. Inmiddels zijn de partners in de race voor verschillende opdrachten.

Directeur Transport & Asset Management Marco Mijnders (Royal HaskoningDHV): “Ik ben heel blij met deze overeenkomst. Het bevestigt dat we herkend en erkend worden om onze geïntegreerde ontwerpaanpak. Een tunnel heeft al gauw 40 á 50 verschillende installaties en die moeten aantoonbaar veilig en betrouwbaar met elkaar functioneren. We hebben in de 2e Coentunnel en de Salland Twentetunnel in Nijverdal bewezen dat we een doordacht en doorwrocht concept hebben dat uniek is in de markt. Samen met BAM kunnen we overal op de wereld bijdragen aan veilige en betrouwbare infrastructuur. ”

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Royal HaskoningDHV