Spitsstroken A1 ’t Gooi (Bussum-Eemnes) vanaf 1 november open

Rijkswaterstaat neemt vanaf dinsdag 1 november 2011 de spitsstroken A1 ’t Gooi tussen Bussum en Eemnes in gebruik. Tijdens de openstelling van de spitsstroken kunnen weggebruikers over een lengte van ruim 5 kilometer gebruik maken van drie rijstroken in plaats van twee. Hierdoor verbetert de doorstroming van het verkeer en de bereikbaarheid van de regio Amsterdam en de Randstad.

Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) is blij dat de weggebruikers nu ook op dit belangrijke wegdeel gebruik kunnen maken van extra rijstroken. “Dit haalt de druk van de ketel in deze razend drukke regio”, aldus de minister.

Vanaf augustus 2011 zijn de vluchtstroken van de A1 aan beide zijden omgebouwd tot spitsstroken: over een lengte van 5,5 km richting Amsterdam en over een lengte van 6 km richting Amersfoort. De spitsstroken op dit traject zorgen voor een verkorting van de reistijd met ongeveer 5 minuten in de ochtendspits in beide richtingen. In de avondspits wordt de reistijd verkort met circa 10 minuten.

Rijkswaterstaat heeft dit voorjaar grootschalig onderhoud uitgevoerd op het traject aan de A1 tussen Bussum en Eemnes in beide richtingen. Het onderhoud bestond uit het vervangen van het asfalt, de vangrail, de verlichting en de bewegwijzering. Samen met de spitsstroken leidt dit tot een betere doorstroming, bereikbaarheid en veiligheid.

In Noord-Holland zijn er in 2010 en 2011 in totaal 9 spitsstroken gerealiseerd. Meer informatie over spitsstroken is te vinden op www.rijkswaterstaat.nl/spitsstroken.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Directoraat-Generaal Rijkswaterstaat