Rijkswaterstaat zet e-tickets in op A2

Ingrijpende werkzaamheden op de A2 tussen knooppunt Oudenrijn en Everdingen zorgen voor hinder. Om de overlast voor de weggebruikers zoveel mogelijk te beperken biedt Rijkswaterstaat, naast andere alternatieven, e-tickets aan. Een voordelig vervoersbewijs voor de trein(2e klasse). Dit aanbod geldt voor de perioden maandag 25 juli tot en met vrijdag 29 juli en maandag 1 augustus tot en met vrijdag 5 augustus.

Het e-ticket voor de trein is een initiatief van Rijkswaterstaat in samenwerking met de Nederlandse Spoorwegen en geldt op het traject Den Bosch- Utrecht Centraal Station en tussengelegen stations in beide richtingen. Met een e-ticket kan voor slechts €3,50 per dag retour gereisd worden, normaal kost een dagretour €16,00. Er kunnen minimaal 3 tickets per persoon worden afgenomen met een maximum van 10 tickets per persoon. De e-tickets zijn geldig op doordeweekse dagen.

De e-tickets zijn via www.rijkswaterstaat.nl/a2oudenrijneverdingen vanaf 21 juli 08.00 uur verkrijgbaar. Daar treft u ook meer informatie aan.

Werkzaamheden A2 tussen knooppunt Everdingen en Knooppunt Oudenrijn

Zondag 24 juli vanaf 21.00 uur tot vrijdag 29 juli 05.00 uur (richting ’s-Hertogenbosch) is er ernstige hinder op de A2 tussen Oudenrijn en Everdingen. Om de doorstroming te bevorderen, legt Rijkswaterstaat aan beide kanten van de A2 tussen Oudenrijn en Everdingen een extra rijstrook aan in de middenberm. Om dit te realiseren, worden er in bepaalde perioden tussen 1 juli en 7 augustus asfalteerwerkzaamheden uitgevoerd. Één rijstrook is dan afgesloten en er geldt dan een maximum snelheid van 70 km/uur. De vertraging kan overdag oplopen tot ruim 30 minuten ook op de advies- en omleidingsroutes. In die nachten is de A2 meestal volledig afgesloten.

Omleidingen

Vanwege de werkzaamheden moet het verkeer rekening houden met omleidingen. De omleidingen worden aangegeven met omleidings- en pijlborden.

Adviesroutes

Om de A2 en de omleidingsroutes te ontlasten, wordt het verkeer vroegtijdig en grootschalig omgeleid. Om de hinder zo veel mogelijk te beperken wordt weggebruikers nadrukkelijk geadviseerd zoveel mogelijk de aangegeven adviesroutes te volgen.

Hinder

Het verkeer dient rekening te houden met een langere reistijd. Gedurende de werkzaamheden geldt ter plaatse een aangepaste snelheid.

Meer informatie

Rijkswaterstaat werkt aan de verbreding en de vernieuwing van de A2. De capaciteit wordt vergroot waardoor de doorstroming verbetert. Tijdens de werkzaamheden doet Rijkswaterstaat er alles aan om de hinder en de overlast zo beperkt mogelijk te houden en het verkeer zo goed mogelijk te laten doorstromen.

Voor actuele informatie over werkzaamheden en de te verwachten hinder kan het publiek terecht op de landelijke informatielijn 0800-8002 (gratis) en op www.rijkswaterstaat.nl en/of www.vananaarbeter.nl. Door diverse communicatieacties, waaronder een website (www.rijkswaterstaat.nl/a2oudenrijneverdingen), een twitteraccount (@A2Utrecht en @vanAnaarBeter) en per periode een factsheet, hopen wij de omgeving goed te informeren.

Wilt u informatie op maat over werkzaamheden in de regio Utrecht en andere mogelijke vervoersalternatieven via e-mail ontvangen? De Reiswijzer, de nieuwe digitale dienst van Rijkswaterstaat, informeert u hierover. Na aanmelding ontvangt u uitsluitend informatie over uw route. Meld u aan voor de Reiswijzer via www.rijkswaterstaat.nl/reiswijzer.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Directoraat-Generaal Rijkswaterstaat