VolkerWessels neemt het Canadese McNally Contractors over

VolkerWessels heeft per 1 juni 2011 het Canadese bedrijf McNally Contractors Ltd. overgenomen. Het civieltechnische bedrijf uit Lethbridge is gespecialiseerd in wegenbouw, asfalt productie en ondergrondse utilitaire installaties. McNally zal opereren als onderdeel van VolkerWessels-onderneming Volker Stevin Contracting Ltd.

Alfred Vos, lid Raad van Bestuur van VolkerWessels: “Deze overname past goed in de groei strategie van VolkerWessels in Canada. McNally beschikt over grondstofposities en heeft capaciteit in het gebied waar wij in 2010 een 10-jarig wegenonderhoudscontract hebben afgesloten. Met 34 jaar ervaring en 100 werknemers heeft het bedrijf uitgebreide kennis van de lokale markt. Bovendien sluit de cultuur en werkwijze van McNally naadloos aan bij die van VolkerWessels.”

McNally Contractors Ltd. blijft onder de huidige directie zelfstandig functioneren en is naast Volker Stevin Contracting en H. Wilson Industries de derde werkmaatschappij van VolkerWessels in Alberta. VolkerWessels is al ruim 30 jaar actief in Calgary, Alberta, waar tevens het Noord-Amerikaanse hoofdkantoor is gevestigd.

Financiële details over de transactie worden niet bekendgemaakt.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: VolkerWessels