Kap bomen langs N201, De Ronde Venen

Utrecht – Op de zaterdagen 15, 22 en eventueel 29 januari 2005 worden er in opdracht van de provincie Utrecht 140 bomen gerooid langs een gedeelte van de N201. Het gaat om het gedeelte tussen Amstelhoek en Hofland in de gemeente De Ronde Venen. Het verkeer moet rekening houden met vertraging. 29 Januari 2005 staat gepland als ‘reservedatum’ en wordt alleen gebruikt als het weer op de andere dagen roet in het eten gooit (harde wind, gladheid).

Aanleiding
De betreffende bomen hebben in de droge zomer van 2003 veel schade veroorzaakt aan de fundering en het wegdek van de N201. Met behulp van tijdelijke maatregelen hebben wij de weg weer veilig gesteld. Uit nader onderzoek is gebleken dat er een relatie bestaat tussen de droogteschade en de locatie van de bomen. Om te voorkomen dat er in de toekomst weer schade aan de weg ontstaat, hebben wij besloten de bomen te rooien, vooruitlopend op de nog uit te voeren reconstructie van de weg (2e helft 2005).

Vertraging en bereikbaarheid
De werkzaamheden zullen op drie zaterdagen worden uitgevoerd: 15, 22 en eventueel 29 januari (reservedatum) 2005. Weggebruikers moeten rekening houden met vertraging. Het verkeer wordt met tijdelijke verkeerslichten ‘om-en-om’ langs het werk geleid. Op het moment dat een boom gaat vallen, wordt het verkeer uiteraard even geheel stilgelegd. Woningen of bedrijven blijven gewoon bereikbaar, onder aanwijzing van de aanwezige verkeersregelaars.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht provincie Utrecht