Regen krijgt ruimte

Drie aannemers graven watergangen voor nieuw bedrijventerrein in Alphen

Het sorteercentrum van PostNL in aanbouw op de Steekterpoort in februari 2023. Brink Staalbouw zorgt als onderaannemer voor staalconstructies. Foto via Brink Staalbouw op LinkedIn

Drie aannemers beginnen halverwege augustus met het graven van watergangen bij de Steekterpoort, een bedrijventerrein in aanbouw in Alphen aan de Rijn. Extra ruimte voor water moet voorkomen dat de nieuwe gebouwen op het terrein straks wateroverlast veroorzaken.

Op de Steekterpoort wordt onder andere gebouwd een sorteercentrum voor PostNL. Het gebied valt onder het beheer van het waterschap van Rijnland, dat instemde met de nieuwbouwplannen onder de voorwaarde dat er oppervlaktewater wordt gegraven.

Dat laatste betekent het graven van kuilen en geulen om ruimte te maken voor regenwater. Dit water kan met de komst van de nieuwe gebouwen minder goed de grond intrekken. Zonder extra ruimte zouden de sloten, vaarten en polder in de omgeving meer worden belast.

De gemeente gunde het ontwerp en graafwerk van de waterwegen vorig jaar aan drie aannemers: Vermeulen Group, Iv-Infra en Welvreugd. In totaal wordt er over een oppervlakte van bijna 30.000 vierkante meter ruimte gemaakt voor water. De voorbereidende werkzaamheden beginnen halverwege augustus, zei de gemeente eind vorige week in een online update.

Eerst zullen graafmachines de grond vlakmaken voor de aanleg van rijplaten. Daarmee kunnen vrachtwagens de grond vervoeren die vanaf september wordt weggegraven, zegt de gemeente. Ook zullen de aannemers duikers, stuwen en inlaten vernieuwen of vervangen. Naar verwachting is het werk tegen het einde van 2023 klaar.

Op de onderstaande afbeelding zie je de locaties van het graafwerk in het blauw. © Bouwteam Steekterpoort

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.

Drie aannemers graven watergangen voor nieuw bedrijventerrein in Alphen | Infrasite
Regen krijgt ruimte

Drie aannemers graven watergangen voor nieuw bedrijventerrein in Alphen

Het sorteercentrum van PostNL in aanbouw op de Steekterpoort in februari 2023. Brink Staalbouw zorgt als onderaannemer voor staalconstructies. Foto via Brink Staalbouw op LinkedIn

Drie aannemers beginnen halverwege augustus met het graven van watergangen bij de Steekterpoort, een bedrijventerrein in aanbouw in Alphen aan de Rijn. Extra ruimte voor water moet voorkomen dat de nieuwe gebouwen op het terrein straks wateroverlast veroorzaken.

Op de Steekterpoort wordt onder andere gebouwd een sorteercentrum voor PostNL. Het gebied valt onder het beheer van het waterschap van Rijnland, dat instemde met de nieuwbouwplannen onder de voorwaarde dat er oppervlaktewater wordt gegraven.

Dat laatste betekent het graven van kuilen en geulen om ruimte te maken voor regenwater. Dit water kan met de komst van de nieuwe gebouwen minder goed de grond intrekken. Zonder extra ruimte zouden de sloten, vaarten en polder in de omgeving meer worden belast.

De gemeente gunde het ontwerp en graafwerk van de waterwegen vorig jaar aan drie aannemers: Vermeulen Group, Iv-Infra en Welvreugd. In totaal wordt er over een oppervlakte van bijna 30.000 vierkante meter ruimte gemaakt voor water. De voorbereidende werkzaamheden beginnen halverwege augustus, zei de gemeente eind vorige week in een online update.

Eerst zullen graafmachines de grond vlakmaken voor de aanleg van rijplaten. Daarmee kunnen vrachtwagens de grond vervoeren die vanaf september wordt weggegraven, zegt de gemeente. Ook zullen de aannemers duikers, stuwen en inlaten vernieuwen of vervangen. Naar verwachting is het werk tegen het einde van 2023 klaar.

Op de onderstaande afbeelding zie je de locaties van het graafwerk in het blauw. © Bouwteam Steekterpoort

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.