ASSET Rail breidt uit met nieuw onderhoudsgebied

Dinsdag 2 augustus 2016 heeft ASSET Rail zijn handtekening gezet onder het onderhoudscontract PGO De Peel 2, gelegen in Brabant en Limburg. In opdracht van ProRail is ASSET Rail gedurende 10 jaar verantwoordelijk voor spooronderhoud en storingsherstel in dat gebied. ASSET Rail heeft al onderhoudscontracten in de gebieden Eemland en Gelre.

Vanaf 1 januari 2017 is ASSET Rail verantwoordelijk voor het onderhoud en storingsherstel van het spoor in de Peel 2. Het betreft ruim 300 km spoor, 330 wissels en twee grote emplacementen, te weten Eindhoven en Venlo. Het onderhoud omvat onder andere werkzaamheden aan de sporen, wissels, treinbeveiliging, bovenleiding, bruggen en groenbeheer.

Prestatiegericht onderhoud
Het contract is opgezet in de vorm van prestatiegericht onderhoud. Dat betekent dat de aannemer een zorgvuldig gespecificeerd niveau van veiligheid, kwaliteit en betrouwbaarheid van de infrastructuur levert, waarbij hij in hoge mate zelf de daarvoor benodigde onderhoudswerkzaamheden definieert. ASSET Rail is gespecialiseerd in prestatiegericht onderhoud aan het spoor. De aanpak is vernieuwend, innovatief en gericht op continue verbetering. Met behulp van uitgekiende risicoanalyses, specialistische technische kennis en oog voor lokale bijzonderheden en vakmanschap bepaalt ASSET Rail welke onderhoudswerkzaamheden nodig zijn.

ASSET Rail verzorgt al geruime tijd het spooronderhoud in de regio’s Amersfoort, Arnhem/Nijmegen en de Achterhoek en heeft daar de kwaliteit en betrouwbaarheid van de railinfrastructuur fors weten te verbeteren. In de eerste maanden van het onderhoudscontract vindt een grondige inventarisatie van de infrastructuur plaats en worden kwetsbare onderdelen direct hersteld of vervangen. Daarna zal ASSET Rail het kwaliteitsniveau 10 jaar lang op een hoog peil houden. Het nieuwe onderhoudsgebied sluit geografisch goed aan bij de gebieden die ASSET Rail reeds in beheer heeft. Bovendien geeft het invulling aan de groeiambities van ASSET Rail.

Nieuwe vestiging
ASSET Rail gebruikt de komende maanden om de organisatie in te richten voor het nieuwe onderhoudscontract. Dit betekent dat ze een nieuwe vestiging openen en op enkele strategische locaties steunpunten zullen inrichten. Tevens zal ASSET Rail de komende periode een groot aantal nieuwe collega’s aannemen om het team te versterken.

ASSET Rail
ASSET Rail is een gezamenlijke dochteronderneming van Arcadis en Dura Vermeer. Zij staan garant voor een jarenlange ervaring in alle disciplines van de railinfrastructuur. Via korte lijnen met de twee deelnemende organisaties beschikt ASSET Rail over uitgebreide kennis, ervaring en vakmensen van uiteenlopende disciplines. Door deze unieke combinatie levert ASSET Rail een interessante meerwaarde bij het analyseren en oplossen van spoorse vraagstukken.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Dura Vermeer Groep NV