Nieuwe onderdoorgang Trade Port Noord Venlo

ProRail en aannemer Heijmans zijn deze maand gestart met de voorbereidingen voor de aanleg van een nieuwe fiets- en voetgangerstunnel in opdracht van Trade Port Noord in Venlo. De nieuwe onderdoorgang vervangt de overweg aan de Heierhoevenweg en verbindt Trade Port Noord en Trade Port West met elkaar.

Fietsers en voetgangers maken nu gebruik van de overgang bij de Heierhoevenweg, maar door de aanleg van een railterminal kan deze oversteek niet langer worden gehanteerd. De overweg wordt daarom vervangen door een nieuwe fiets- en voetgangerstunnel; de meeste veilige en betrouwbare manier waarop trein- en wegverkeer elkaar kunnen kruisen.

Start aanleg
ProRail en aannemer Heijmans starten nog deze maand in opdracht van Trade Port Noord met de voorbereidende werkzaamheden en verwachten begin volgend jaar met de bouw te kunnen starten. Een deel van de tunnel zal worden voorgebouwd op locatie en in april 2017 tussen het spoor worden geschoven. Daarna wordt de tunnel verder afgebouwd. Als alles verloopt volgens planning wordt de tunnel najaar 2017 geopend.

TunnelAlliantie
De onderdoorgang in Venlo is het eerste project dat wordt gerealiseerd binnen de tunnelalliantie. Door te werken volgens standaard processen en vaste betrouwbare teams wil ProRail de kwaliteit en prijszekerheid voor onderdoorgangen verhogen.

Meer informatie van de redactie
Lees ook het bericht ProRail ondertekent TunnelAlliantie met vijf aannemers op

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ProRail