Dura Vermeer Railinfra in zee met Wiebe GmbH

Zoetermeer – Dura Vermeer Railinfra gaat voor de grote spoorprojecten (nieuwbouw- en vernieuwingswerken) de samenwerking aan met het Duitse spoorbouwbedrijf H.F. Wiebe GmbH.

Directeur Gijsbert van der Laan van Dura Vermeer Railinfra en algemeen directeur Werner Zitz van GBM Wiebe ondertekenden hiervoor in Hoofddorp een samenwerkingscontract. Wiebe vervangt het Duitse Heitkamp waarmee de samenwerking niet wordt verlengd.

Met Wiebe heeft Dura Vermeer Railinfra een partner gevonden die niet alleen groot materieel levert maar ook risicodragend mee wil gaan en een inhoudelijke bijdrage kan leveren aan zowel voorbereiding, uitvoering als onderhoud van grote spoorprojecten.

Internationaal opereert Wiebe in verschillende landen. In Duitsland behoren ze tot de top. Het bedrijf heeft reeds drie andere samenwerkingsverbanden met Europese bedrijven. De samenwerking met Dura Vermeer Railinfra past in de strategie van Wiebe om 30% van hun omzet uit buitenlandse projecten te halen. Deelnemen, meedenken en creativiteit inbrengen zijn sleutelwoorden voor de Duitse spoorwegbouwer.

Dura Vermeer Railinfra
Dura Vermeer Railinfra, deel uitmakend van de divisie Infra van Dura Vermeer, is de afgelopen jaren hard gegroeid. Naast spoorwegbouw, die vanaf 2007 samen met Wiebe wordt gerealiseerd, omvat Dura Vermeer Railinfra drie andere deelnemingen: Techrail (bovenleidingen), Assetrail (onderhoud) en Saferail (veiligheid). Gezamenlijk zorgen zij voor een omzet van ruim 50 miljoen euro. Naast de omzetgroei heeft Dura Vermeer Railinfra verder geïnvesteerd in mensen en kennisopbouw. Dura Vermeer Railinfra beschikt over kennis, materieel en ervaring om zowel kleine als grote complexe spoorprojecten volledig zelfstandig uit te voeren.

Wiebe
H.F. Wiebe maakt deel uit van Wiebe Unternehmensgruppe. Het bedrijf houdt zich naast spoorbouw onder meer bezig met hoogbouw, tunnelbouw, bouwsanering, projectontwikkeling, veiligheid en logistiek. Voor meer informatie: www.wiebe.de

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Dura Vermeer Groep NV